Sánchez el presideix després de la crisi de Govern

La roda de premsa del Consell de Ministres, en directe

La roda de premsa del Consell de Ministres, en directe

DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

El cap del Govern central, Pedro Sánchez, presideix la primera reunió del Consell de Ministres després de la remodelació ministerial que va revelar dissabte passat i que ha suposat l’entrada de set nous membres i diversos canvis en l’estructura de l’Executiu.

La vicepresidenta primera del Govern i ministra per a Assumptes Econòmics i per a la Transformació Digital, Nadia Calviño, ha anunciat que s’aprova el repartiment de 2.800 milions d’euros entre les comunitats autònomes per al desplegament d’inversions relatives a rehabilitació de vivenda, modernització i digitalització de l’educació i indústria audiovisual.

Notícies relacionades

També s’aprova el primer projecte estratègic per a la recuperació i transformació econòmica (PERTE), relatiu al sector de l’automoció. A més, el Consell de Ministres tramita 1.000 milions d’euros en transferències del Pla de Recuperació per a capacitació digital relacionada amb el món de l’educació. A banda d’això, es tramiten 1.600 milions més en el Ministeri de Transports i Mobilitat per a la rehabilitació d’edificis públics i vivendes socials.

Estava previst que el Consell aprovés el projecte de llei de Memòria Democràtica, però s’ha decidit ajornar-ho després del relleu de Carmen Calvo, que havia impulsat aquesta iniciativa, al capdavant del Ministeri de la Presidència.