Polèmic decret

Illa creu que el fons complementari del Govern s’ajusta a la legalitat

Considera que aquesta partida destinada per ajudar els ex alts càrrecs de la Generalitat encausats pel Tribunal de Comptes per haver promocionat el procés a l’estranger s’ajusta a la legalitat

Illa creu que el fons complementari del Govern s’ajusta a la legalitat

EFE / TONI ALBIR

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El cap de l’oposició al Parlament, el socialista Salvador Illa, considera que el fons complementari creat pel Govern per ajudar els ex alts càrrecs de la Generalitat encausats pel Tribunal de Comptes per haver promocionat el procés a l’estranger s’ajusta a la legalitat.

«La informació que tinc avui, segons els equips jurídics del meu grup parlamentari i d’altres amb què he contactat, és que és un decret que està molt ajustat a la legalitat», ha apuntat en una entrevista a RAC-1.

El grup PSC-Units ha sol·licitat al Consell de Garanties Estatutàries (CGE) que dictamini si el decret llei aprovat pel Govern català s’ajusta a l’Estatut d’Autonomia i a la Constitució Espanyola.

Notícies relacionades

Illa ha defensat aquest gest perquè, tot i que els informes d’aquest organisme català no siguin vinculants, sí que té un valor polític per acabar amb el «soroll» generat entorn del Fons Complementari de Riscos de la Generalitat de Catalunya (FCRCAT).

«És important que no hi hagi cap ombra de dubte [...] Jo vull que tots tinguem la garantia que s’ajusta a l’Estatut i a la Constitució», ha resolt.