Després de la crisi de Govern

Díaz obre la porta a canvis en els ministres de Podem en el futur

  • «La política, com la vida, és dialèctica, i sempre cal donar noves respostes», esgrimeix la vicepresidenta

Díaz obre la porta a canvis en els ministres de Podem en el futur

David Castro

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

En diverses converses amb Pedro Sánchez, Yolanda Díaz va deixar clar que el pes d’Unides Podem a l’Executiu no es podia negociar. Tots dos van arribar a l’acord que la crisi de Govern no afectaria els cinc ministres morats. No obstant, això no implica que tinguin assegurada la permanència fins al final de la legislatura. La vicepresidenta segona i líder d’Unides Podem no ha descartat canvis al sector morat del Consell de Ministres a fi de «donar noves respostes» als reptes que es vagin presentant.

Dos dies després que el president del Govern remodelés el seu gabinet amb set ministres nous i diversos intercanvis de carteres, Díaz ha obert la porta a una altra possible reforma que afecti Unides Podem. «En absolut, la política, com la vida, és dialèctica, i sempre cal donar noves respostes», ha respost a la cadena SER a si els representants morats tenen garantit el seu seient al Govern.

Notícies relacionades

No obstant, la vicepresidenta segona i ministra de Treball ha recordat que fa tot just quatre mesos ja es van produir certs canvis amb la sortida de Pablo Iglesias de l’Executiu i l’entrada de Ione Belarra al Consell de Ministres a l’ocupar la cartera de Drets Socials i Agenda 2030. «Ja veurem el que passa d’ara endavant», ha recalcat.

En les seves converses amb Sánchez, Díaz va reivindicar que l’acord de coalició que van tancar a finals del 2019 recollia el compromís que PSOE i Unides Podem mantinguessin un pes proporcional. Concretament, el protocol de funcionament firmat pels dos partits estableix que «en cas de reestructuració del Govern durant la legislatura, es mantindrà el nombre d’àrees gestionades pel PSOE i Unides Podem i el seu pes relatiu al conjunt del Govern». A més, tot i que és el president del Govern qui té la potestat per elegir els membres del seu gabinet, els morats assenyalen que això depèn de Díaz, com a líder d’aquest sector de la coalició.