Entrevista amb el president de la Xunta de Galícia

Feijóo: «Espanya necessita més que mai recuperar la comunicació entre el PSOE i el PP»

  • «Hi ha un afartament en la societat espanyola sobre el Govern actual i el president té un problema de credibilitat», afirma sobre Sánchez

Feijóo: «Espanya necessita més que mai recuperar la comunicació entre el PSOE i el PP»
2
Es llegeix en minuts

Després de revalidar la seva quarta majoria absoluta el juliol de l’any passat, Alberto Núñez Feijóo ara renovarà el seu lideratge al capdavant del PP de Galícia. Aclareix que encara no ha decidit si repetirà com a candidat a la Xunta el 2024 i assegura que prefereix no assenyalar ningú com a successor «per si surt slgú altre». 

Vostè sempre ha defensat la centralitat en política. ¿Tem que amb la victòria d’Isabel Díaz Ayuso el PP nacional s’allunyi d’aquesta centralitat?   

No, perquè la victòria d’Ayuso no es basa en els extrems. La centralitat s’obté perquè li va robar vots al PSOE, a Ciutadans i va obtenir bona part del recolzament dels nous votants. Vox i Podem es van mantenir.

Però Ayuso representa en el PP una postura menys moderada que la seva...

Dins del PP Ayuso representa la millor opció per guanyar unes eleccions a Madrid i jo vaig ser la millor opció per guanyar a Galícia i ara Pablo Casado té cada vegada més possibilitats que hi hagi un tomb polític a Espanya.

Però necessitaria el recolzament de Vox per governar. ¿Això l’obligaria a abandonar aquesta centralitat?  

Hi ha un afartament en la societat espanyola sobre el Govern actual. El president del Govern té un problema de credibilitat. En aquestes circumstàncies la demoscòpia acredita que el PP serà el partit més votat clarament. Si això és així hi ha moltes possibilitats. O bé, que el PSOE ens deixi governar, bé amb pactes puntuals o amb un programa. L’altra opció és que els diputats de Vox facilitin la investidura.

¿I vostè què prefereix?

Espanya necessita més que mai recuperar la comunicació entre el PSOE i el PP. La política espanyola es va fúmer amb el Pacte del Tinell, quan el PSOE va decidir que tot i que el PP guanyés unes eleccions amb tota intensitat mai governarien amb ell. S’ha de recuperar el PSOE com a partit socialdemòcrata, que ara no ho és, i el PP com a partit centrista, liberal i reformador, que és el que pretén continuar sent per a Espanya.

Notícies relacionades

¿Què li sembla que la Comunitat de Madrid hagi creat una Oficina de l’Espanyol i hi hagi posat al capdavant a Toni Cantó? 

En el discurs d’investidura que jo vaig presenciar de la presidenta de la Comunitat de Madrid va dir que un dels seus objectius era convertir Madrid en la capital de l’espanyol del món, així que és conseqüent amb aquesta decisió. Intentar identificar Madrid com el lloc per aprendre espanyol és igual que identificar Londres com el lloc per aprendre anglès. Jo ho vaig interpretar així.