Des del País Basc

Casado acusa Sánchez de no ser «bona persona» per fer una «carnisseria» al Govern central

  • El líder del PP eximeix tots els ministres sortints i diu que actuaven sota les ordres del president

  • Retreu al cap de l’Executiu deixar «tota la radicalitat» al seu Gabinet al no tocar el pes d’Unides Podem

Casado acusa Sánchez de no ser «bona persona» per fer una «carnisseria» al Govern central

Ion Alcoba / Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La conclusió que Pablo Casado ha extret de la crisi del Govern central és que Pedro Sánchez «no és una bona persona». El líder del PP ha posat en dubte la bondat del cap de l’Executiu per la «carnisseria» que va portar a terme dissabte passat al remodelar el seu Gabinet, en què va deixar fora el seu nucli més dur de fidels i va incloure set nous ministres, «molt verds i tots a dit». A més, ha lamentat que la reforma del Consell de Ministres no hagi tocat els representants d’Unides Podem ni serveixi tampoc per trencar llaços amb l’independentisme.

«Sánchez no és una bona persona. Ha sigut capaç d’aniquilar, de fer una escabetxada en la seva pròpia gent, als més diligents i als més obedients que havien complert el que ell els havia encarregat», ha denunciat Casado amb referència a Carmen Calvo, José Luis Ábalos o Iván Redondo, entre d’altres. En la clausura de l’escola Miguel Ángel Blanco a Ermua, el líder del PP ha eximit de les seves responsabilitats tots els ministres que han sortit del Govern central i que durant molts mesos havia atacat. Segons ha dit, cap d’ells va fer res per voluntat pròpia, sinó «perquè els ho va ordenar Sánchez».

Per a Casado, la «carnisseria» –paraula amb sorna després de la polèmica entorn de la recomanació del ministre de Consum, Alberto Garzón– que va portar a terme Sánchez al remodelar el Consell de Ministres demostra que és «l’antilíder, una persona egoista i covarda que és capaç de llançar els seus per la borda per intentar alleugerir una mica de pes i mantenir-se uns mesos més al poder». En aquest sentit, ha criticat que el líder del PSOE hagi sigut capaç de «trair els seus propis amics» que el van recolzar quan es va presentar a les primàries del PSOE. El resum, per tant, és que «no és una bona persona», ha insistit.

¿I Podem?

Notícies relacionades

El que també ha molestat Casado és que, canviant fins a set ministres socialistes, Sánchez no hagi tocat la part d’Unides Podem. La vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, va negociar amb el cap de l’Executiu que la crisi de Govern no afectaria els morat. Així, el líder del PP li ha retret que hagi mantingut «tota la radicalitat» al Consell de Ministres, deixant clar que no és un Govern «unit», sinó «confederal».

«Hem canviat les marionetes, però mantenim el qui les mou», ha continuat en els seus retrets, assenyalant que Gabriel Rufián, Quim Torra, Pere Aragonès o els dirigents d’EH Bildu segueixen marcant la línia d’actuació del Govern de coalició. Com ja va fer dissabte passat, Casado ha conclòs reivindicant que «el problema» és Sánchez i només se solucionarà si dissol les Corts i convoca eleccions.