Critiques a la crisi de Govern

El PP i Cs denúncia que Sánchez és el problema i no els seus ministres

  • Els populars exigeixen al cap de l’Executiu que dissolgui les Corts i convoqui eleccions

  • Arrimadas pressiona els conservadors perquè presentin una moció de censura

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Pedro Sánchez ha activat aquest dissabte els mecanismes per remodelar el Govern i les formacions de la dreta no han tardat a avisar-lo que el problema no són els seus ministres, sinó ell mateix. El PP i Cs han carregat contra el cap de l’Executiu per la seva gestió de la crisi i, sobretot, per la relació que està mantenint amb les formacions independentistes. En aquest sentit, els populars han denunciat que malgrat els canvis que Sánchez efectuï en el seu Gabinet, continuaran sent les formacions independentistes les que manegin els fils.

La portaveu del grup parlamentari popular al Congrés, Cuca Gamarra, ha assegurat que «el problema no són els ministres, el problema és Pedro Sánchez». Minuts després de conèixer-se la remodelació del Govern, la dirigent popular ha assegurat que això no podrà «tapar tota la ineficàcia, mentida i supèrbia» que, segons el seu parer, representa Sánchez. «Canviar els guinyols no serveix de res en el Govern de Sánchez si els independentistes continuen movent els fils i ell segueix al capdavant d’aquest Govern», ha sentenciat.

A continuació, Gamarra ha assenyalat que els espanyols «no volen una crisi de Govern», sinó poder canviar el president mateix. Referent a això, ha demanat a Sánchez que dissolgui les Corts i convoqui eleccions «perquè els espanyols puguin parlar». «No hi haurà crisi de Govern que pugui tapar i canviar el rumb que Sánchez ha marcat per a Espanya», ha conclòs.

Pressió als populars

Notícies relacionades

La líder de Cs, Inés Arrimadas, ha coincidit amb Gamarra: «Per a Espanya crec que el principal problema és que Pedro Sánchez sigui el president. Per tant, tot el que no sigui canviar-lo a ell de president serà un canvi de cares, però el problema és que ell marca el rumb del Govern». En un acte celebrat per Societat Civil Catalana, la dirigent taronja ha insistit que mentre Sánchez continuï sent el cap de l’Executiu «tindrem el Govern fent les mateixes coses que són tremendament nocives per a Espanya». 

Amb el que ha discrepat Arrimadas és amb la manera de treure Sánchez de la Moncloa. La presidenta de Cs ha recordat que Vox està demanant al PP que presenti una moció de censura contra el president del Govern i que, en cas de no fer-ho, ho faran ells. «Cal pensar què és el millor per a Espanya i el millor per a Espanya és pensar què és el que més pot debilitar el Govern de Sánchez», ha assenyalat abans de pressionar els populars a presentar una iniciativa d’aquest tipus.