Resposta a Twitter

Puigdemont seguirà la batalla judicial des de Bèlgica

El líder de Junts brandeix el carnet de la República catalana per explicar que només tornarà a Catalunya «lliure»

Reunión consellers de Junts per Catalunya y Carles Puigdemont, en Waterloo

Reunión consellers de Junts per Catalunya y Carles Puigdemont, en Waterloo / Horst Wagner (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Carles Puigdemont no té intenció de tornar a Catalunya i pensa continuar la batalla judicial contra la «repressió espanyola» des de Waterloo. El líder de Junts ha publicat un tuit aquest divendres en què brandeix el carnet de la República catalana per ironitzar que té «regularitzada» la seva situació i adverteix que no abandonarà Bèlgica «fins a arribar fins al final»:

L’«única via de tornada» a Catalunya, escriu, és ser «lliure», i per a això pensa mantenir els litigis judicials en «tots els tribunals no espanyols» on «fa 3,5 anys que estem derrotant la repressió espanyola», afirma. «Ni detingut ni rendit», avisa a Twitter.

Demanar la nacionalitat belga

Notícies relacionades

Tal com ha avançat aquest diari, l’expresident de la Generalitat té al cap continuar tenint la residència a Waterloo i sospesa, fins i tot, demanar la nacionalitat belga. Aquesta estratègia podria passar també per la decisió que la seva família més pròxima s’instal·lés igualment a Bèlgica.

La voluntat de quedar-se a Brussel·les respondria també a la intenció de Puigdemont de prosseguir amb la tasca com a eurodiputat i d’«internacionalitzar» el conflicte.