Base de dades de vacunes

Una presumpta fallada de seguretat filtra dades personals del Rei i altres milers de madrilenys

Una presumpta fallada de seguretat filtra dades personals del Rei i altres milers de madrilenys

Europa Press / David Zorrakino

1
Es llegeix en minuts

Una presumpta fallada informàtica en la pàgina web de la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid ha deixat al descobert dades personals de milers de madrilenys que s’han vacunat, entre els quals, el rei Felip VI i el president del Govern, Pedro Sánchez.

La filtració ha sigut revelada per Telemadrid, que ha publicat una captura de pantalla de les dades del Rei (ratllant les sensibles) i que assegura que no són accessibles des d’aquesta tarda, poc després de la seva denúncia. La cadena assegura que ha rebut la informació a través d’una trucada anònima.

Les dades que revelava la pàgina eren les del cens de vacunats: nom i cognoms, domicili, data de naixement, DNI, número de mòbil, correu electrònic, número de targeta sanitària i vacuna rebuda.

I el braç en què es va rebre la punxada i el nombre de dosis.

Telemadrid afirma que no és possible saber quantes persones s’han vist afectades ni si aquestes dades s’han utilitzat amb finalitats delictives. Segons la Conselleria de Sanitat del Govern d’Isabel Ayuso, les dades s’han obtingut «per un accés indegut», assegura Telemadrid.

Aquest tipus de filtracions poden donar lloc a bases de dades que després es venen per internet a ciberdelinqüents per cometre fraus i estafes per via informàtica.

Notícies relacionades

En el cas del rei Felip VI, es va anunciar que s’havia vacunat, però no hi va haver fotografies, ni tan sols la filtració de la marca de la vacuna.

La cadena autonòmica madrilenya està ara en el punt de mira del PP i Vox, a la qual volen retallar significativament el pressupost.