Compareixença des d’Estònia

Sánchez avisa el Govern que recorrerà el fons per a les fiances si incompleix la llei

  • El president remarca que si l’instrument està «subjecte a dret», no hi haurà «res a objectar». Però si no és així, hi haurà impugnació

Sánchez avisa el Govern que recorrerà el fons per a les fiances si incompleix la llei

GOBIERNO DE ESTONIA

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

Pedro Sánchez no tanca la porta a un eventual recurs contra el fons creat per la Generalitat per cobrir les fiances dels càrrecs assenyalats pel Tribunal de Comptes. Si no està «subjecte a dret», l’Executiu l’impugnarà. I si en canvi compleix amb la llei, «res a objectar.

El president del Govern va respondre a la creació del fons des de Tallinn, la capital d’Estònia, on va arrencar aquest dimarts la gira pels països bàltics que conclourà dijous després de visitar també Letònia i Lituània. Sánchez va comparèixer en una breu roda de premsa després de mantenir una trobada a Stenbock House, la seu de l’Executiu estonià, amb la primera ministra, Kaja Kallas. El Govern va crear aquest dimarts, per decret llei, un fons amb una dotació inicial de 10 milions d’euros a la qual podrien acollir-se els 34 ex alts càrrecs de la Generalitat a qui el Tribunal de Comptes reclama fiances per valor de 5,4 milions d’euros per haver promocionat el procés a l’exterior fent un suposat ús indegut de diners públics.