«No és cap sobreescalfament», insisteix Puente

L’alcalde de Valladolid carrega contra Toni Cantó perquè cobrarà 75.000 euros per «rascar-se els ous a dues mans»

«És un merda que viurà a costa dels espanyols», afirma el polític socialista

L’alcalde de Valladolid carrega contra Toni Cantó perquè cobrarà 75.000 euros per «rascar-se els ous a dues mans»
2
Es llegeix en minuts

L’alcalde de Valladolid i portaveu de l’Executiva Federal PSOE, Óscar Puente, ha criticat aquest dijous la nova destinació de l’exdiputat de Cs Toni Cantó com a director de l’Oficina de l’Espanyol de la Comunitat de Madrid i ha dit que «és un merda que viurà a costa dels espanyols cobrant 75.000 euros» per «rascar-se els ous a dues mans».

«Avui es revela en tota la seva dimensió qui és aquest tipus i, efectivament, és un merda. No em tallo ni mig pèl a l’hora de dir-ho», ha manifestat Puente al ser preguntat pels periodistes sobre un tuit firmat per ell a primera hora d’aquest matí sobre el càrrec que ocuparà Cantó a la Comunitat de Madrid.

El tuit, penjat a les 9,10 hores en el compte d’Óscar Puente, diu el següent: «Per a aquells a qui els sembla molt que un alcalde cobri 86.000 € a l’any, amb una ciutat al seu càrrec, 3.200 treballadors i 360 milions de pressupost, i no tenir diumenges ni festes de guardar, que pensi que Cantó Toni cobrarà 75.000 € per rascar-se els ous a dues mans».

Una hora més tard, en declaracions als periodistes, abans de participar en una reunió amb la junta directiva de CEOE-Valladolid, Puente ha ratificat amb altres paraules el contingut bolcat en aquest tuit sobre el nou càrrec creat per la Comunitat de Madrid i el nom del director de l’Oficina de l’Espanyol.

Defensa de la seva germana

«No és cap sobreescalfament (sobre el tuit). Jo en el seu moment vaig callar quan Toni Cantó, quan la meva germana (Sofia Puente) va ser nomenada directora general del Ministeri de Justícia (de Seguretat Jurídica i Fe Pública), em va acusar de nepotisme, d’haver-la enxufat», ha respost als informadors abans de la reunió.

Notícies relacionades

L’origen d’aquest debat i encreuament de desqualificacions es remunta al 30 de gener del 2020 quan Sofia Puente va ser nomenada directora general de Seguretat Jurídica i Fe Pública del Ministeri de Justícia, càrrec que exerceix en l’actualitat, cosa que va motivar la crítica, a través d’un tuit, de Toni Cantó, llavors diputat i portaveu de Cs a les Corts Valencianes.

Aquest missatge de Toni Cantó era el següent: «Óscar Puente diu que és masclisme el fet de dir que una directora general de Justícia és la seva germana [...] No, Óscar, aquí el gènere tant és [...] El que posem de manifest és que és família teva i que és nepotisme pur i dur.