Operació Kitchen

López del Hierro diu que va parlar amb Villarejo sobre la Gürtel com avui parlaria dels indults

  • Assegura que no és militant del PP i no va contractar Villarejo ni li va proporcionar cap pagament

López del Hierro diu que va parlar amb Villarejo sobre la Gürtel com avui parlaria dels indults

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

L’empresari Ignacio López del Hierro, marit de l’exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal, va admetre davant el jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón que havia tingut una relació personal amb el principal imputat en el cas Tàndem, en el qual s’investiguen les clavegueres policials, l’excomissari José Manuel Villarejo, però va voler treure-li importància assegurant que era «lleugera» i que les converses que mantenia amb ell eren de temes d’actualitat, per això va parlar amb ell de la Gürtel, com ara parlaria «dels indults».

Notícies relacionades

Malgrat aquesta suposada lleugeresa en la seva relació amb Villarejo, la seva dona va declarar ahir que va ser ell qui li va presentar l’excomissari per les seves bones relacions amb la premsa i els seus contactes, amb els quals coneixia tothom. A la primera trobada a la seu de Génova, que, com totes les altres, no es va reflectir a l’agenda oficial del partit i l’excomissari va entrar pel garatge perquè no en quedés constància, l’empresari també hi va ser present.

Va negar haver sigut militant en algun moment del PP i que hagués contractat d’alguna forma l’expolicia. Va dir que no sabia res de la Kitchen i que ni tan sols coneixia Sergio Ríos, xòfer de l’extresorer del PP Luis Bárcenas, a qui el dispositiu parapolicial muntat per treure-li la documentació que pogués tenir el va fitxar com a col·laborador a canvi de 2.000 euros de fons reservats. López del Hierro també va negar que presentés Villarejo a la seva dona per estar informada de les indagacions de la trama Gürtel.