L’estratègia dels de Puigdemont davant la proposta d’ERC

Junts carrega contra la taula de diàleg després de la trobada Sánchez-Aragonès

  • El dia després de l’entrevista a la Moncloa, Puigdemont reclama ja preparar «l’alternativa» al diàleg

  • Puigneró marca perfil amb el president i acusa el líder del PSOE de destruir la taula de negociació

Junts carrega contra la taula de diàleg després de la trobada Sánchez-Aragonès

Captura vídeo JXCAT

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

Un dels ecos interns de la reunió a la Moncloa d’aquest dimarts entre els presidents del Govern, Pedro Sánchez i la Generalitat, Pere Aragonès, és el de la divergència d’estratègies independentistes. Després de les paraules de Sánchez rebutjant categòricament el referèndum d’autodeterminació al Congrés, mentre el president català insistia que hi ha vies de solució al marc constitucional, el líder de Junts i expresident Carles Puigdemont, aprofitava per carregar implícitament contra la via del diàleg que preconitzen Aragonès i ERC: «Hem fet abans aquest camí i hem rebut sempre la mateixa resposta ¿Podem treure ja conclusions al respecte i posar-nos a preparar l’alternativa a la intransigència de l’Estat?», ha reclamat el líder de JxCat.

Notícies relacionades

A aquestes paraules han seguit les d’altres dirigents de la formació, com el mateix vicepresident del Govern, Jordi Puigneró («la taula [de diàleg] no s’ha constituït i ja ha començat a destruir-la», ha afirmat sobre Sánchez a TV-3) i la portaveu a Madrid, Míriam Nogueras («aquesta farsa no es pot aguantar dos anys més»), al costat d’altres representants de la formació política independentista.

La idea subjacent a Junts després d’aquestes afirmacions és la de marcar distàncies respecte d’ERC en la via cap a la independència. Els de Puigdemont concedeixen dos anys de marge al diàleg però marcant clarament el seu escepticisme i incredulitat respecte d’aquesta via i exigint traçar ja una via diferent a partir del 2023 quan, segons preveuen, fracassi la mà estesa. Una via diferent que passaria per la unilateralitat.