Crítiques del dirigent popular

Montero, a Casado: «Soc la dona de la llei trans. ¿I tu?»

  • Càrrecs de Podem acusen el líder del PP de caure en el «masclisme» amb un missatge que fa «pena» i «fàstic»

Montero, a Casado: «Soc la dona de la llei trans. ¿I tu?»

David Castro

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del PP, Pablo Casado, ha arremès aquest dilluns contra el «nepotisme» que, segons el seu parer, desplega l’Executiu i ha citat el cas concret de la ministra d’Igualtat, Irene Montero, a l’afirmar que és al Consell de Ministres «per ser dona d’un vicepresident», amb referència a l’exlíder de Podem Pablo Iglesias. Per la seva banda, Montero li ha respost a les xarxes socials per reivindicar que és «la dona de’ la llei només sí és sí i la llei trans-LGTBI. «¿I tu?», ha qüestionat el líder popular.

A més, diversos dirigents d’Unides Podem han expressat el seu recolzament a la titular d’Igualtat a l’acusar Casado d’exercir «masclisme».

Una de les més explícites ha sigut la portaveu d’En Comú Podem al Congrés, Aina Vidal, per a qui l’actitud del president del PP fa «fàstic» i «pena».

Casado ha recriminat des de Còrdova que l’Executiu de coalició del PSOE i Unides Podem és el que més «atropellaments» ha ocasionat a les institucions en tota la democràcia. «Si el PSOE bloqueja és perquè ells volen», ha asseverat.

Així, ha citat com a exemples d’aquest «atropellament» institucional la designació d’una «comissària política» al capdavant de la Fiscalia General, en al·lusió a Dolores Delgado, o el nomenament del marit de la vicepresidenta Teresa Ribera en la CNMC i d’Irene Montero com a ministra «per ser dona d’un vicepresident».

«Ja està bé d’aquest nepotisme en el Govern», ha emfatitzat, per remarcar que això «ja ha de parar. Al seu entendre, això era més propi de «règims chavistes, bolivarians o populistes» i no d’una democràcia consolidada a l’Europa del segle XXI com l’espanyola.

Discurs

Després de conèixer la intervenció de Casado, Montero ha reivindicat a les xarxes socials que és la ministra de projectes legislatius com la llei trans-LGTBi i de la llei orgànica de garanties de la llibertat sexual, coneguda com a ‘llei del ‘només sí és sí’, per després llançar una pregunta a Casado sobre els seus mèrits.

A més, la ministra també ha al·ludit a aquest assumpte en declaracions a La Sexta per reivindicar també que altres companyes de gabinet, com la vicepresidenta tercera, Yolanda Díaz, que és la «dona dels ertos» o a la titular de Drets Socials, Ione Belarra, que també és la «dona de la llei que permet protegir la infància de totes les formes de Govern.

Notícies relacionades

«Aquest tipus de discursos el problema no és que me’l digui a mi, que per sort tinc la capacitat i la tribuna mediàtica per defensar-me i contestar-li. ¿Però quantes dones no deuen estar escoltant això i deuen dir: ¡’Ah, quan aconseguim coses no és mèrit nostre, és de les nostres parelles, els nostres amics i nostres caps?’»

Per tant, ha reivindicat el treball de les dones que ostenten responsabilitats en diferents parcel·les públiques per desterrar un missatge de «masclisme» que cada vegada «quedarà més desterrat» i qualifica el president del PP «molt més que qualsevol dona».