A Còrdova

Casado surt en defensa del Tribunal de Comptes davant les paraules del Govern

  • El líder del PP arremet contra l’Executiu per qualificar de «pedres al camí» les investigacions sobre la malversació d’excàrrecs independentistes

Casado surt en defensa del Tribunal de Comptes davant les paraules del Govern

EFE / SALAS

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Els retrets de Pablo Casado al Govern de Pedro Sánchez no cessen. El líder del PP ha atacat aquest dilluns l’Executiu de coalició per criticar que el Tribunal de Comptes (TCu) posa «pedres» al camí del diàleg amb l’independentisme. «El Tribunal de Comptes compleix la seva tasca. ¿O és que a més de veure com indulten els presos que han fet un cop a la legalitat també hem de pagar la seva corrupció i malversació?», ha sentenciat el president dels conservadors.

En un faristol en el qual es podia llegir «una justícia independent», Casado ha sostingut que les paraules de la setmana passada del ministre de Transport, José Luis Ábalos, assegurant que les causes davant el Tribunal de Comptes contra ex alts càrrecs del Govern són «pedres al camí» en el procés de diàleg –una posició reiterada aquest dilluns per la responsable d’Igualtat, Irene Montero–, són d’«extraordinària gravetat i no es poden tolerar».

La defensa de Casado arriba tot just 24 hores abans que Sánchez es reuneixi amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la Moncloa i que una quarantena d’ex alts càrrecs independentistes comparegui davant el Tribunal de Comptes per conèixer la multa milionària que els sol·liciten per la presumpta desviació de fons per a les ‘ambaixades catalanes’ i l’anomenat Diplocat.

Perseguir els delictes

«Han malversat per a la secessió, estan malversant per a l’adoctrinament, estan malversant perquè la televisió pública insulti Espanya, estan malversant per crear estructures d’estat com les ambaixades i ¿resulta que el Tribunal de Comptes no pot fer-los pagar pel que han fet il·legal?», ha preguntat irònicament Casado en la inauguració d’una jornada a Còrdova per preparar la pròxima Convenció del PP programada per a l’octubre.

Notícies relacionades

Tot seguit, tirant de sarcasme una vegada més, ha resumit que «no només cal desempedrar, sinó que el TCu ha de deixar d’investigar els presos que han fet un cop a la legalitat». «¿Això és Veneçuela?, ¿això és Nicaragua?, ¿això és Cuba?», ha conclòs.

Hores abans, Sánchez ha defensat el seu «absolut respecte» pels treballs que està portant a terme el Tribunal de Comptes. No obstant, en una entrevista a la cadena SER, ha afirmat que aquest òrgan «no és judicial sinó administratiu» i per tant «es poden recórrer davant els tribunals».