El tauler català

Casado anuncia un recurs contra els indults com a víctima dels CDR

  • Esgrimeix un informe de la Guàrdia Civil que el situava com a objectiu dels CDR

  • El Tribunal Suprem haurà de decidir si està legitimat per recórrer

Casado anuncia un recurs contra els indults com a víctima dels CDR

EFE / ZIPI

1
Es llegeix en minuts

Aquest dimarts el president del PP, Pablo Casado, ha anunciat, dia en què el Consell de Ministres dona llum verda als indults als líders presos del procés, que el seu partit sol·licitarà la legitimitat per presentar un recurs contra els indults, basant-se en l’informe de la Guàrdia Civil que el situava com a objectiu dels CDR catalans.

En una entrevista a Onda Cero, Casado ha avançat que sol·licitarà aquesta legitimació perquè considera que són part afectada en el cas després que la setmana passada es conegués que membres dels CDR havien investigat líders polítics, entre ells Casado, per a un possible atemptat en contra seu. El Tribunal Suprem haurà de decidir si el PP està legitimat per recórrer.

Així, Casado ha explicat que «sol·licitarà la legitimació per presentar el recurs davant el Tribunal Suprem dels indults». «Som part perjudicada», ha afirmat. Ha recordat les revelacions de la setmana passada que la Guàrdia Civil va detectar que membres de les CDR estaven investigant determinats líders polítics, com ell mateix, «per atemptar-hi», i per això se senten afectats com a formació, «no els que més, perquè hi ha la societat catalana», afirma. «Si els CDR són la continuació de l’1 d’octubre, podem dir que en som part perjudicada», ha dit.

«Convivència és complir la llei»

Notícies relacionades

Casado ha qüestionat l’argument de «convivència i concòrdia» que Pedro Sánchez ha esgrimit per defensar els indults. «¿Què és això de la convivència i la concòrdia? La convivència i la concòrdia és complir amb la llei», ha afirmat durant l’entrevista.

Fa dies que el dirigent popular carrega amb duresa amb els indults. Considera que no és el moment de «perdonar» els dirigents independentistes. Casado ha carregat contra Pedro Sánchez, a qui ha acusat d’imposar una «agenda extravagant i suïcida» als espanyols i promoure la «deslleialtat cap al sistema». Considera que Sánchez està a punt de «blindar un segon procés» i pretén fer un «canvi de règim» i per això, segons la seva opinió, «destrueix les bases del sistema de convivència» i «desarma l’Estat» amb diverses «iniciatives letals». Segons el seu parer, vol entregar «Espanya als nacionalistes» i donar un «cop de gràcia a la legalitat».