Crítiques des d’Albacete

Page, després de l’anunci dels indults: «Demà em farà mal tot el cos»

  • El president castellanomanxec mostra novament el seu desacord amb la mesura anunciada per Sánchez a Barcelona

  • «Tant de bo pugui començar un curs en l’àmbit polític i de convivència diferent», remarca el baró socialista

Page, després de l’anunci dels indults: «Demà em farà mal tot el cos»

EFE / ANTONIO GARCÍA

1
Es llegeix en minuts

El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, el baró socialista més distant de Ferraz, va fer aquest dilluns una velada referència a la decisió del Govern central d’aprovar aquest mateix dimarts els indults als presos del procés, assegurant que amb moviment, li farà mal «tot el cos», mostrant així el seu desacord. El Consell de Ministres d’aquest 22 de juny acordarà finalment la mesura de gràcia, a la qual el dirigent regional sempre es va oposar.

Així ho va assegurar García-Page des de l’acte d’homenatge a la comunitat educativa celebrat aquest dilluns a Albacete després que el president del Govern, Pedro Sánchez, anunciés que el Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts els indults als presos independentistes empresonats per impulsar l’1-O en la conferència ‘Retrobament: un projecte de futur per a tot Espanya’, pronunciada al Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

García-Page, que es va presentar a l’acte a Albacete amb una mà embenada per un accident domèstic, va utilitzar aquest extrem per fer broma respecte a això i vincular el seu estat al seu desacord amb els indults. Així, més enllà del dolor de la mà, va afirmar: «Demà, el que em farà menys mal, almenys a mi, és la mà. Em farà mal gairebé tota la resta».

«Celebrar la unitat»

Notícies relacionades

«El que cal celebrar és la unitat, no la separació, ni la independència», va dir en un altre tram del seu discurs el líder de l’Executiu autonòmic. Tant de bo «alguns entenguin quin és l’únic camí possible, i que no entenguin el contrari: que cada vegada que se’ls aixeca una barrera és per avançar uns metres més en el camí impossible».

«Tant de bo i que a tot arreu es pogués exhibir avui a Espanya les lliçons que ens ha donat la vida i la política, i demà pugui començar un curs en l’àmbit polític i de convivència diferent», va declarar el president de Castella-la Manxa.