Entrevista a TV-3

Josep Lluís Trapero: «Sempre vaig tenir fe en la justícia»

El major dels Mossos admet que pensava que la jutge Lamela no el portaria a judici

Trapero veta lús de la força contra la desobediència passiva als col·legis

Trapero veta lús de la força contra la desobediència passiva als col·legis

1
Es llegeix en minuts

El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, afirma que «sempre» va tenir «fe en la justícia», perquè altrament no podria ser policia, i fins i tot va pensar que la magistrada Carmen Lamela no el portaria a judici, cosa que sí que va passar finalment.

Aquesta nit TV-3 emet la primera entrevista que ha concedit Trapero després que fos absolt per l’Audiència Nacional acusat dels delictes de sedició i desobediència.

En un avenç de l’entrevista, el major Trapero assegura que «sempre» va tenir «fe en la justícia»: «Si hagués arribat un moment en què no hi hagués cregut, avui no podria vestir l’uniforme que ara porto, perquè part de la meva feina passa pels tribunals, passa per la Fiscalia». En cas contrari, afegeix: «Podria continuar sent policia, però no tindria sentit que fos el cap de la policia» catalana.

Una hora de conversa

Notícies relacionades

Trapero admet que durant la investigació judicial sobre l’1-O va pensar que la jutge Lamela no el portaria a judici: «Quan rebo la citació, no és la meva impressió personal, sinó la de tot el meu equip, vaig pensar: aniràs a explicar una mica el que s’ha fet, el que has fet tu i el cos i, a partir d’aquí, s’ha acabat el problema», ha dit.

TV-3 emetrà l’entrevista, feta per la periodista Fàtima Llambrich, aquest diumenge a les 22.05 hores. Durant la conversa, d’una hora de durada, Trapero parla sobre com va viure els atemptats, els fets de l’1-O, el seu judici i l’absolució posterior i la tornada al capdavant del cos dels Mossos d’Esquadra, entre altres qüestions.