Discurs d’investidura

Ayuso redueix a nou el nombre de conselleries de Madrid

  • «Si tots ens hem d’estrènyer el cinturó, comencem pels governants», ha declarat

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Isabel Díaz Ayuso ha obert el seu discurs d’investidura a l’Assemblea de Madrid amb un anunci d’«austeritat en la despesa pública»: la dirigent del PP deixarà en nou el nombre de conselleries del seu Govern autonòmic. Aquest gest és una picada d’ullet clara a Vox, els vots del qual necessitarà demà per a la votació del càrrec i també al llarg de legislatura (de dos anys) per tirar endavant iniciatives legals. «Davant els 23 ministeris del Partit Socialista i Podem, amb quatre vicepresidències, la Comunitat de Madrid, motor econòmic d’Espanya, es regirà amb nou departaments i cap vicepresidència», ha declarat. «Si tots ens hem d’estrènyer el cinturó, comencem pels governants», ha continuat.

La presidenta en funcions ha iniciat la seva al·locució amb el mateix to que va deixar aquest mateix escó mesos enrere: atacant Pedro Sánchez. Segons la seva opinió, la Comunitat de Madrid s’ha convertit «en el primer mur on s’estavellen les polítiques» del president del Govern, del qual ha dit que està fent d’Espanya «un país esqueixat, grapejat pels independentistes, sense socis a la comunitat internacional, malgirbat econòmicament i fart d’uns governants que viuen de la propaganda i la mentida». A continuació, ha fet una referència als indults anunciats per Sánchez als dirigents de l’1-O. Segons la seva opinió, aquesta mesura de gràcia «no només és il·legal». «És immoral», ha remarcat.

La sessió extraordinària

El ple d’investidura ha començat aquest dijous a les 12 hores i Ayuso exposarà sense límit de temps el seu programa polític, i després la presidenta de l’Assemblea, Eugenia Carballedo, suspendrà la sessió. Ja demà, divendres, serà el torn dels portaveus dels grups de l’oposició.

Notícies relacionades

La portaveu de Més Madrid, Mónica García, espera aquest dijous conèixer «quin és el preu» que han de pagar els madrilenys pels recolzaments de Vox al PP i els plans de Govern «més enllà del soroll i la confrontació». Ha criticat la «política adolescent» d’Ayuso en comparació amb la de Més Madrid, que és «madura, adulta i assenyada». Així, ha lamentat que «no hagi dedicat ni una sola mesura als madrilenys després d’haver guanyat les eleccions, res més que «negar-se a tot i confrontar».

Per la seva banda, el portaveu adjunt del PSOE, Juan Lobato, exigirà a la futura presidenta que posi a sobre de la taula un projecte per a Madrid que afronti els reptes dels madrilenys i que aclareixi si «aquests dos anys els dedicarà a això o els perdrà de nou en Pedro Sánchez».