Casado corregeix Ayuso per assenyalar al Rei i diu que el responsable dels indults és Sánchez

  • El líder dels conservadors frena aquest argument contra la mesura de gràcia després que durant setmanes diversos alts càrrecs el brandissin en privat

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Isabel Díaz Ayuso va girar tots els focus informatius aquest diumenge cap a Felip VI: «¿Què farà el Rei amb els indults, el faran còmplice?». La presidenta de la Comunitat de Madrid es preguntava en públic el que durant algunes setmanes han fet alguns dels principals dirigents del PP davant els periodistes. No obstant, Pablo Casado ha frenat aquest argument contra el Govern central i ha afirmat que l’únic «responsable» d’aquesta mesura de gràcia és el Govern de Pedro Sánchez, assumint que el cap de l’Estat firmarà els indults com fa amb qualsevol decret del Govern, perquè és la seva funció constitucional.

El líder dels populars ha fet aquesta afirmació tot just començar un discurs que ha pronunciat en un auditori de Madrid on ha presentat la convenció nacional que organitza per a la tardor. I ho ha fet lluny de la seu de Génova, aquest edifici que va dir al febrer que abandonarien per trencar amb el passat i els escàndols de corrupció. En aquests moments s’està jutjant si les obres de la seu es van pagar amb diner negre.