«Faci el que faci està en dubte»

Ayuso diu ara que no ha rectificat i que els indults són «una trampa» per al Rei

  • «El volen fer còmplice, i per descomptat no n’és còmplice», afirma la presidenta madrilenya

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

La presidenta en funcions de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha assegurat que el president del PP, Pablo Casado, coincideix amb ella que el Govern d’Espanya i els independentistes busquen parar «una trampa» al Rei fent-li firmar els indults.

Segons ha compartit, Casado pensa «el mateix» que ella, que «és una humiliació que el Govern d’Espanya i els independentistes, que han portat Catalunya a una situació de conflicte civil», estiguin ara mateix «rient-se de tots els espanyols» i celebrant «haver parat al Rei d’Espanya una trampa».

«Si firma, si no firma..., faci el que faci està en dubte. Per això vaig dir que el volen fer còmplice, i per descomptat no n’és còmplice. He parlat amb el president, opina el mateix i no hi ha res a rectificar», ha conclòs.

Aquest dilluns, vint-i-quatre hores després de la segona concentració a Colón, Casado va haver de corregir Ayuso en públic, frenant així l’argument que alts càrrecs de la formació feia setmanes que murmuraven en privat. El líder del PP va deixar dit davant els micròfons que l’únic «responsable» d’aquesta mesura de gràcia és Pedro Sánchez, assumint que el cap de l’Estat firmarà els indults, si finalment el Govern els aprova, perquè aquesta és la seva funció constitucional.

«No hi ha rectificació»

Ayuso, no obstant, torna amb el tretze són tretze i diu que no ha rectificat. «No hi ha rectificació. El que està succeint és una humiliació i una vergonya que té com a responsable un president de Govern que grapeja les institucions», ha remarcat. En declaracions als mitjans a l’entrada de l’esmorzar informatiu que protagonitza l’alcalde de la capital, José Luis Martínez-Almeida, ha indicat que ella no va fer aquest dilluns cap rectificació sobre les seves primeres declaracions sobre el Rei i els indults i ha assegurat que continua pensant «exactament el mateix».

Notícies relacionades

«És una absoluta vergonya que el Rei de tots els espanyols, que és l’enemic a batre pels independentistes i per aquells que volen promoure a Espanya una somiada república, hagi de firmar un document així», ha declarat. Per Ayuso, el Rei és la persona que «simbolitza la unitat de tots els espanyols, la persona que va liderar i va aportar llum i veritat el 3 d’octubre».

La popular ha insistit que li continua semblant «la mateixa vergonya, rubor i humiliació que el Rei d’Espanya hagi de firmar-lo». «No he rectificat absolutament en res. He utilitzat altres paraules perquè sens dubte la institució, tant la monarquia com la figura del Rei, estan molt per sobre de la Comunitat i de la meva. Sempre faré tot el que estigui a la meva mà per protegir la seva figura», ha declarat.