El PP abandona el pacte antitransfuguisme després de la crisi de Múrcia

Gamarra afirma que s’està utilitzant en contra seu «de manera malintencionada»

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El PP abandona el pacte antitransfuguisme després de la crisi política de Múrcia, tal com ha confirmat la portaveu del grup popular en el Congrés, Cuca Gamarra. El partit va enviar una carta al Ministeri de Política Territorial comunicant aquesta decisió queixant-se que Miquel Iceta no havia donat resposta a les seves demandes per convocar la comissió de seguiment.

Notícies relacionades

El detonant d’aquesta ruptura està en la recent crisi política de Múrcia, on la moció de censura del PSOE i Ciutadans va fracassar en l’Assemblea regional perquè el president regional, Fernando López Miras, del PP, va captar diputats de Ciutadans i apartats de Vox. La comissió de seguiment del pacte va avalar un informe d’experts que va considerar trànsfugues tant el dirigent del PP com els exdiputats de Cs, una cosa que no va ser acceptada pels populars. 

Gamarra s’ha queixat que l’acord no està funcionant com ho hauria de fer i que s’està utilitzant en contra seva «de manera malintencionada». «Si el ministre no fa cas al primer partit de l’oposició i fundador del pacte, evidentment considerem que l’acord no està funcionament i que s’està utilitzant de manera malintencionada per atacar el PP –ha assegurat–. I un lloc on se’ns deixa al marge, doncs nosaltres l’abandonem».