Després de superar la censura

El PP de Múrcia negocia donar la conselleria d’Educació a Vox

  • Els populars estan negociant amb els tres diputats expulsats de la formació ultra que els han ajudat a neutralitzar la moció de censura del PSOE i Cs

  • Suposaria un nou gir per a Casado, que va solemnitzar a l’octubre el seu divorci amb els d’Abascal, amb «aquesta Espanya a garrotades, en blanc i negre, de trinxeres, ira i por»

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El PP està negociant cedir la conselleria d’Educació als tres diputats expulsats de Vox que amb el seu vot han ajudat Fernando López Miras a retenir el Govern de Múrcia. Els tres parlamentaris han votat en contra de la moció de censura presentada pel PSOE i Cs a l’Assemblea Regional. Fonts de la direcció del PP han confirmat a aquest diari que estan «negociant» aquesta possibilitat, però que «no hi ha res tancat encara». «Es tracta d’un document més de les diferents propostes que portem treballant durant els últims dies», afegeixen aquestes fonts.

Notícies relacionades

A la cúpula de Pablo Casado argumenten que veuen «necessari» assegurar l’estabilitat de l’Executiu regional després del sotrac patit per la ruptura i la moció de censura presentada per Ciutadans, amb qui fins a la setmana passada governaven en coalició.

L’estratègia de Casado amb Vox ha sigut molt canviant. El líder del PP ve marcat pel seu dur discurs contra Santiago Abascal al debat de la moció de censura que el líder ultra va presentar a Pedro Sánchez l’octubre passat. «Diem ‘no’ a la ruptura que vostè busca, ‘no’ a la polarització que vostè necessita, com Sánchez; ‘no’ a l’Espanya a garrotades, en blanc i negre, de trinxeres, ira i por; no a aquest nyap antiespanyol que patrocinen, li va etzibar des de la tribuna del Congrés.

Temes:

Múrcia