«N’hi va haver més fora de les càmeres»

El Govern defensa que Sánchez i Biden «van tenir ocasió de conversar» minuts abans del passeig

  • Laya critica que es comptin els «mil·límetres, metres i segons de cronòmetre» sobre la trobada

El Govern defensa que Sánchez i Biden «van tenir ocasió de conversar» minuts abans del passeig
1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

Aquest dimarts la ministra d’Afers Exteriors, la Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya, ha afirmat que el president del Govern, Pedro Sánchez, i el dels Estats Units, Joe Biden, «van tenir ocasió de conversar» uns minuts abans del passeig davant els mitjans. En una entrevista a la cadena SER, Laya ha explicat que abans de la trobada de mig minut que va suposar la primera foto entre Sánchez i Biden, els dos presidents van tenir 30 minuts en què els dos líders van estar «sols i fora de les càmeres».

Va ser llavors, abans d’acudir a la foto de família, quan el cap de l’Executiu espanyol i el mandatari nord-americà haurien tingut «ocasió de conversar». Un espai, ha revelat la ministra, que també va servir a Sánchez per parlar amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, o el president francès, Emmanuel Macron.

Aquest dilluns, el mateix Sánchez va parlar sobre la durada de la trobada. «Jo no tinc un cronòmetre de quant m’he reunit o no amb el president dels Estats Units, però li puc garantir que ha sigut uns segons més dels que fa referència», ha respost al ser inquirit per la brevetat de la trobada per un periodista, que ha parlat de 20 segons.

Primera presa de contacte

Notícies relacionades

«La bona sintonia entre Espanya i els EUA ha quedat de manifest en una conversa inicial, que ha sigut la primera i no serà l’última», ha afirmat Laya, que ha insistit en què «més enllà que finalment fos una «salutació purament protocol·lària» i no una «reunió de 40 minuts asseguts amb banderes», tots dos van poder estar «sols sense ministres i assistents».

En qualsevol cas, ha continuat la ministra d’Exteriors, es va tractar d’una «primera presa de contacte» en què Espanya espera «poder aprofundir». Laya, que ha repetit les paraules de Sánchez assegurant que no li dona «per anar amb un cronòmetre a les reunions», també ha volgut destacar la confiança dipositada en Espanya per allotjar la pròxima cimera de l’OTAN.