Sessió de control al Congrés

El Govern defensa la decisió dels indults davant la «fotesa» de Colón

  • Calvo etziba a la direcció del PP que es preocupi més pels barons moderats del partit que no aniran a la concentració del 13-J

  • Els populars encoratgen la sospita que l’Executiu accedirà a un referèndum pactat, una cosa que el Gabinet de Sánchez nega

El Govern defensa la decisió dels indults davant la «fotesa» de Colón

EUROPA PRESS / E. PARRA / POOL

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +
Miguel Ángel Rodríguez

L’oposició ha agafat una presa i no la deixarà anar. Són els indults. La temperatura a les Corts, el combat de les dretes amb el Govern, va pujant segons s’acosta la decisió del Consell de Ministres –tot i que encara no hi ha data– i s’aproxima també la segona foto de Colón, diumenge vinent. El ple d’aquest dimecres al Congrés ha viscut gairebé un monogràfic sobre la mesura de gràcia. Davant l’acusació d’«atropellament», d’«aliança» de l’Executiu amb «uns delinqüents», el Govern ha retret al PP que vagi «darrere de Vox», que només tingui com a alternativa mantenir el xoc entre Catalunya i la resta d’Espanya, i la «fotesa» de la instantània de Colón, que ha tornat a evidenciar, ha recordat, la divisió entre Pablo Casado i els barons moderats del seu partit.

Notícies relacionades

Amb Pedro Sánchez absent de la sessió de control –arrenca aquest dimecres la gira per l’Argentina i Costa Rica–, ha sigut la seva escudera, Carmen Calvo, qui ha exercit de parallamps contra la dreta. Ha començat la portaveu del PP, Cuca Gamarra. Ha sigut ella la que ha esmentat la novetat que ha marcat la setmana, la carta d’Oriol Junqueras en què s’aparta de la unilateralitat i accepta la mesura de gràcia. Per als conservadors, aquesta tribuna «inquieta encara més milions de catalans i espanyols». El PP encoratja la sospita, i així ho ha dit Gamarra, que l’Executiu acceptarà un referèndum d’autodeterminació pactat «al marge de la Constitució». L’anomenada ‘via escocesa’. Una cosa que el Govern ha negat amb rotunditat.

El referèndum pactat, ha afirmat la portaveu popular, és la «coartada perfecta», i el Gabinet de Sánchez «té la decisió presa», només que està esperant «el moment perfecte». «No ens prengui per tontos, contesti a milions de catalans no independentistes: ¿hi ha presos polítics, hi ha repressió? ¿Per què no van parlar d’indults a la campanya de les generals [del 2019] i de les catalanes [del 14 de febrer]?». Segons els conservadors, els espanyols no volen una Justícia «trepitjada pel Govern», ni un Govern que «s’aliï amb delinqüents». Per Gamarra, la decisió no sortirà gratis als socialistes, que han «abandonat» ja 275.000 votants a Madrid.