Votació sobre el portaveu adjunt del grup

Divisió a Junts a l’hora d’escollir un càrrec al Parlament

  • Els diputats han acabat votant i Josep Rius s’ha imposat per un vot a Francesc de Dalmases

Divisió a Junts a l’hora d’escollir un càrrec al Parlament

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

La falta d’un candidat de consens per assumir el càrrec de portaveu adjunt del grup parlamentari ha obligat els diputats de Junts per Catalunya (JxCat) a votar entre diferents opcions per a aquest lloc d’organització interna. El resultat ha sigut favorable a Josep Rius, home de confiança de Carles Puigdemont, que s’ha imposat per un sol vot a Francesc de Dalmases, seguit per Glòria Freixa i en quarta posició, amb dos vots, Joan Canadell. Així ho ha avançat Catalunya Ràdio.

Notícies relacionades

Es tracta sens dubte d’un càrrec secundari, ja que el grup el lidera Albert Batet de la mà de la nova portaveu, la parlamentària de les Terres de l’Ebre Mònica Sales. Amb tot, i segons fonts del grup, la votació d’avui no deixa de reflectir un cert clima de divergències internes entre sensibilitats diferents, com les que representen per exemple el secretari general Jordi Sànchez, i altres dirigents com Laura Borràs o Elsa Artadi.

El grup es reorganitza així mentre manté debats pendents com el de la possibilitat d’ampliar l’aeroport del Prat de Barcelona o quin tipus d’estratègia independentista s’intenta consensuar amb Esquerra Republicana i la CUP de cara als pròxims anys.