La nova legislatura a Catalunya

El Consell per la República demana a Aragonès que no basi l’estratègia només en la negociació amb l’Estat

  • L’entitat reclama un «consens» que no es basi «en la renúncia a cap via democràtica» cap a la independència

1
Es llegeix en minuts

El Consell per la República (CxR), que impulsa Carles Puigdemont, ha «saludat» la investidura de Pere Aragonès com a president de la Generalitat i «celebra» que hi hagi nou Govern de coalició. En un comunicat fet públic aquest dilluns, l’entitat aprofita per reclamar a Aragonès un «consens» independentista que no es basi en la renúncia a cap via democràtica i pacífica necessària per aconseguir» la independència. En aquest sentit, demana al líder d’ERC que «no limiti l’estratègia només a una negociació amb l’Estat, que probablement no garantirà el dret a l’autodeterminació de Catalunya».

El CxR recorda al Govern d’Aragonès que l’independentisme «ha de preparar de manera rigorosa les condicions necessàries per respondre amb èxit a la confrontació a què l’Estat probablement conduirà si es vol culminar el procés de constitució de la República Catalana independent».

Notícies relacionades

Al marge de l’estratègia independentista, el Consell celebra que hi hagi Govern i expressa la seva confiança que els acords polítics entre partits independentistes «seran capaços de traslladar al Parlament i al Govern la voluntat de la majoria independentista del 52% expressada en les eleccions del Parlament.

El Consell per la República s’atribueix la paternitat de part dels acords de govern i assegura que ERC i JxCat han «fet seu l’oferiment públic que el Consell per la República va fer en la seva ‘Declaració política’ del 29 de març, en què s’oferia com a marc institucional idoni on encaixar la direcció política col·legiada», formada per ERC, JxCat, CUP, l’ANC i Òmnium, i s’«obria a reformular la seva governança».