Nou Govern

L’exdelegada del Govern als EUA, Victòria Alsina, nova consellera d’Acció Exterior

La pròxima titular de la tercera cartera proposta per Junts és actualment cocoordinadora del grup de treball Catalunya 2022

Victòria Alsina

Victòria Alsina / ACN

1
Es llegeix en minuts

L’exdelegada del Govern als EUA, Victòria Alsina, serà la nova consellera d’Acció Exterior i Transparència de la Generalitat. Alsina, actual cocoordinadora del grup de treball Catalunya 2022, ocuparà una altra de les places destinades a Junts en l’Executiu català que, en principi anava destinada a Josep Rius, que ha comunicat la seva intenció de no ser en el Govern, informa l’agència ACN.

Notícies relacionades

Aquesta és la tercera elecció que es concreta entre els departaments que corresponen al partit de Jordi Sànchez i Carles Puigdemont, després de fer pública la incorporació de Jaume Giró per a la cartera d’Economia i la de Josep Maria Argimon per a Salut, anunciada a la campanya electoral. Es tracta de tres persones alienes l’estructura de Junts per Catalunya.

El nom d’Alsina ja s’havia estudiat pel diari ‘Ara’, el diputat de Junts Joan Canadell ho va donar per fet a TV-3 i l’agència ACN ho ha confirmat. Professora i directora acadèmica del Centre per a la Ciència i el Progrés Urbà de la Universitat de Nova York i investigadora del Laboratori de Governança (The GovLab) de la mateixa universitat, la nova consellera també és doctora en Ciències Polítiques i Socials per la Universitat Pompeu Fabra (UPF), on també va cursar la llicenciatura de Ciències Polítiques i de l’Administració. A més té un MPA per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i un màster en Direcció Pública d’ESADE.