Conflicte amb Rabat

Europa avisa que «no es deixarà intimidar per ningú» i ofereix a Espanya mitjans a Ceuta i Melilla

El vicepresident de la Comissió Europea Margaritis Schinas ha assegurat que la Unió Europa és «molt forta per ser víctima» de les «tàctiques» del Marroc

Europa avisa que «no es deixarà intimidar per ningú» i ofereix a Espanya mitjans a Ceuta i Melilla
1
Es llegeix en minuts

El vicepresident de la Comissió Europea Margaritis Schinas ha avisat aquest dimecres que Europa «no es deixarà intimidar» o «fer xantatge per ningú» en matèria migratòria mentre ha ofert a Espanya «mitjans i recursos» per assegurar la frontera a les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.

En una entrevista a RNE, recollida per Europa Press, Schinas ha assegurat que la Unió Europa és «molt forta per ser víctima» de les «tàctiques» del Marroc, a qui ha acusat d’«instrumentalitzar la migració», cosa que «no és permissible».

Així, el dirigent europeu ha assenyalat que aquest dimarts va mantenir una conversa amb la ministra d’Afers Exteriors, la Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya, i el titular de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, a qui va traslladar que la Comissió Europea farà «tot el que Espanya» necessiti.

«Tot el que sigui necessari per ajudar en la gestió de la frontera a Ceuta i Melilla. Tenim mitjans, recursos, els guardacostes europeus de Frontex, que estan a disposició dels països membres. Ajudarem com puguem i segons les demandes que rebem des de Madrid», ha apuntat.

En aquesta línia, Schinas ha deixat clar que «Ceuta és Europa» i que el que «passa allà no és un problema per a Madrid, és un problema per a tothom». «Per això estem en una unió», ha continuat, recordant al Marroc que la migració és una «part central» de les tasques de la Unió Europea.

Notícies relacionades

Per això, el vicepresident de la Comissió Europea ha instat a aconseguir el «gran acord europeu sobre política de migració». «Tenim una proposta per al pacte sobre migració i asil a sobre de la taula. Ja és hora d’aconseguir-ho», ha afegit.

Aquesta serà, segons el seu parer, «la millor resposta als euròfobs», per així treure’ls l ‘«argument que Europa no funciona». «Serà la prova que sí que pot aportar solucions sobre el terreny», ha remarcat.