El nou Executiu català

Elsa Artadi descarta estar al Govern d’Aragonès

  • La vicepresidenta de Junts comunica a Puigdemont i Sànchez la seva decisió no formar part de l’Executiu

  • ¿Qui estarà al capdavant de cada conselleria en el nou Govern de Pere Aragonès?

Elsa Artadi, ayer, durante una entrevista en la ACN.

Elsa Artadi, ayer, durante una entrevista en la ACN. / ACN / RAFA GARRIDO

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

La vicepresidenta de Junts, Elsa Artadi, ha comunicat als màxims responsables del partit, Carles Puigdemont i Jordi Sànchez, la seva intenció de no formar part del nou Govern de Pere Aragonès. Malgrat que el seu nom sonava amb força per ocupar la vicepresidència de l’Executiu i assumir el departament d’Economia i Hisenda, Artadi ha decidit continuar com a regidora i líder de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona, segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i han confirmat a EL PERIÓDICO fonts coneixedores.

Notícies relacionades

Després d’haver sigut consellera de Presidència en el Govern de Puigdemont, Junts va optar el 2019 per situar Artadi com a candidata a les eleccions municipals a Barcelona, en la llista que va encapçalar Joaquim Forn. No obstant, la dirigent postconvergent ha format part de l’equip negociador de l’acord de coalició amb ERC.

De sòlid expedient acadèmic i perfil marcadament liberal, la seva trajectòria política va començar en el Govern d’Artur Mas, amb el conseller Andreu Mas-Colell, i en la direcció fundacional del PDECat, del qual es va anar allunyant fins a convertir-se en una de les persones de més confiança de Puigdemont, en el Govern del qual va ser titular de Presidència. ERC diu ara d’Artadi que és de les persones «centrades», davant perfils més ultraliberals a Junts.