Crisi migratòria

El Marroc desplega controls a Ceuta i el flux d’entrades es redueix

  • Les forces espanyoles constaten un decreixement del nombre de persones que intenta entrar a Ceuta

El Marroc desplega controls a Ceuta i el flux d’entrades es redueix
1
Es llegeix en minuts

Les Forces de Seguretat espanyoles desplegades als voltants dels espigons marítims del Tarajal i Benzú han constatat a primera hora de la tarda d’aquest dimarts un sensible decreixement del nombre de ciutadans marroquins que intenta accedir a Ceuta seguint el procediment amb el qual durant les últimes 36 hores ho han aconseguit «entre 6.500 i 7.000 compatriotes», d’acord amb les estimacions de la Delegació del Govern.

Al rebuig immediat a la tanca de milers de joves del regne alauita s’han sumat els «intensos» controls que, segons testimonis directes, han començat a desplegar les Forces Auxiliars i la Gendarmeria marroquina aquesta tarda a les carreteres d’accés a les ciutats de Fnideq i Beliones, amb les quals limiten els extrems sud i nord del perímetre fronterer de Ceuta, per evitar l’arribada de no residents.

El doble tancat que separa la ciutat espanyola del país veí ha registrat també aquest dimarts acostaments de grups de persones d’origen subsaharià procedents sobretot de Tànger, algun dels quals ha aconseguit arribar nedant a Ceuta per la mateixa via que els marroquins a través de la platja del Tarajal, en la qual la Comandància General manté un ampli dispositiu d’unitats militars col·laborant en la contenció dels migrants.

200 menors allotjats

El Govern de Ceuta que presideix Juan Vivas (PP) ja ha allotjat gairebé 200 menors a l’alberg provisional de Piniers i 500 més a les naus comercials dels polígons annexos a la frontera, buides majoritàriament des del tancament del pas fa 14 mesos. Es calcula que un altre miler de persones es manté en aquesta mateixa zona.

Notícies relacionades

La resta dels nouvinguts continuen deambulant per centenars en grups més o menys nombrosos pel centre de la ciutat i, sobretot, per les barriades de la perifèria i el port.

La Confederació d’Empresaris i la Cambra de Comerç han demanat aquest dimarts en un comunicat conjunt «una resposta ràpida i contundent a nivell nacional i internacional de recolzament sense fissures a la ciutat, la seva espanyolitat, la seguretat de les seves fronteres i per descomptat dels seus ciutadans i empreses».