Villacís el rellevarà al capdavant del partit a la Comunitat de Madrid

Nova baixa a Ciutadans: Ignacio Aguado deixa la política

Nova baixa a Ciutadans: Ignacio Aguado deixa la política
1
Es llegeix en minuts

L’exvicepresident de la Comunitat de Madrid Ignacio Aguado ha deixat aquest dilluns la política, presentarà la seva dimissió aquesta tarda tant del comitè permanent com de l’executiva nacional de Ciutadans després de sis anys al capdavant del partit a Madrid i serà rellevat per la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís, dirigint la formació a l’autonomia.

Segons han explicat a Europa Press fonts pròximes a l’exvicepresident, ha rebutjat l’encàrrec de la presidenta nacional de la formació, Inés Arrimadas, d’organitzar la convenció nacional del partit.

Així mateix, mantindrà la seva afiliació al partit i ha desitjat «molta sort» als seus companys i «encert» en les pròximes eleccions. Aguado ha rebutjat «rotundament» la possibilitat de fusionar-se amb el PP o el PSOE i ha agraït a qui va ser el president del partit Albert Rivera «l’oportunitat» d’estar al capdavant de la formació.

«Ha sigut un orgull liderar Ciutadans a Madrid i compartir projecte amb tantes persones excepcionals. Gràcies a tothom, de tot cor», ha afegit a les seves xarxes socials.

Notícies relacionades

Amb Aguado al capdavant Cs va aconseguir entrar el 2015 al Parlament madrileny i els taronges van ser col·laboradors indispensables de l’Executiu del PP liderat per Cristina Cifuentes i el 2019 van aconseguir passar de 17 a 26 diputats i entrar en el Govern de coalició amb els populars fins a la convocatòria d’eleccions que van desembocar en la seva desaparició de l’Assemblea després del 4 de maig.

Després dels comicis avançats i la ruptura de l’Executiu de coalició, Aguado ja va fer un pas enrere per deixar que encapçalés la llista taronja un altre candidat, en aquest cas el portaveu adjunt de la formació al Congrés dels Diputats, Edmundo Bal.