Ressaca de les eleccions a Madrid

Arrimadas no dimiteix i diu que rellançarà el «centre liberal»

  • Atribueix el daltabaix de Ciutadans a Madrid a una campanya «d’insults i no d’idees»

Arrimadas no dimiteix i diu que rellançarà el «centre liberal»
1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La primera reacció d’Inés Arrimadas després de l’hecatombe de Ciutadans a Madrid ha sigut parapetar-se darrere del seu càrrec. La presidenta del partit que va perdre en les eleccions mig milió de vots i els seus 26 diputats ni tan sols es va referir a la possibilitat de dimitir; en comptes d’això, va anunciar la seva intenció de «rellançar el centre liberal a Espanya».

Després de reunir-se amb la direcció del seu partit, Arrimadas va haver d’admetre que el resultat a Madrid va ser «dolent», perquè Cs no va aconseguir superar la barrera del 5% que dona accés a l’Assemblea (es va quedar per sota del 4%, quan en les autonòmiques de 2019 va aconseguir gairebé el 20%). Segons la seva opinió, la culpa és que «les condicions eren les més difícils per al centre polític» en una campanya on «els protagonistes han sigut els insults i no les idees».

Però, a partir d’allà, tots els missatges van ser en positiu. Va agrair als 130.000 votants de Ciutadans el seu suport i va assegurar que no estan sols. «Continuem sent la seva veu. Hem escoltat el missatge dels qui volen que hi continuï havent centre polític», va afirmar.

Teràpia

Notícies relacionades

Per moments, la intervenció d’Arrimadas es va convertir en una teràpia pal·liativa cap als militants. «Aquest partit és de persones valentes que no llancen la tovallola, que defensen el correcte», va dir, per exemple. I va advertir els crítics interns, les veus dels quals s’alcen en molts llocs d’Espanya, que el congrés de Ciutadans es va celebrar «fa tot just un any, que ha coincidit exactament amb la pandèmia».

Per tant, ella es proposa ara «rellançar el centre liberal». Va fer dos anuncis en aquest sentit: el primer, que Bal i Daniel Pérez seran els nous vicesecretaris generals del partit. El segon, que la direcció visitarà les 17 comunitats autònomes en els pròxims mesos per iniciar un «procés participatiu» que es reflectirà en una convenció política al juliol. «Cs és un partit imprescindible per a Espanya, Espanya és un país millor amb Ciutadans. Compto amb tots vosaltres, amb tota la militància. Defensar el centre liberal mai és fàcil. Complirem la responsabilitat històrica de la nostra generació perquè hi hagi acords d’Estat a Espanya i contra la guerra de bàndols», va insistir.