Escrit d’acusació

La fiscalia del Suprem demana mig any de presó per al diputat de Podem Alberto Rodríguez

  • El considera responsable d’un delicte d’atemptat a l’autoritat per donar una puntada de peu a un policia en una manifestació

  • També demana al tribunal que el condemna una multa de 180 euros i que indemnitzi a l’agent amb 250

Podemos  We Can  party deputy Alberto Rodriguez gestures while taking an oath during the first parliamentary session following a general election in Madrid  Spain  January 13  2016  Picture taken January 13  2016  REUTERS Juan Medina

Podemos We Can party deputy Alberto Rodriguez gestures while taking an oath during the first parliamentary session following a general election in Madrid Spain January 13 2016 Picture taken January 13 2016 REUTERS Juan Medina / JUAN MEDINA (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

La Fiscalia del Tribunal Suprem sol·licita una pena de mig any de presó i una multa de 180 euros per al diputat d’Unides Podem Alberto Rodríguez per un delicte d’atemptat a l’autoritat al considerar-lo autor de la puntada de peu que va rebre un policia el 25 de gener del 2014 a La Laguna (Tenerife) durant una manifestació contra el llavors ministre d’educació José Ignacio Wert.

Rodríguez, per a qui la fiscalia a les Canàries sol·licitava un any de presó, s’ha vist afavorit per la seva condició d’aforat. Com a diputat només pot ser investigat i jutjat pel Tribunal Suprem i, tot i que la causa contra ell estava pràcticament conclosa a l’arxipèlag, a l’acabar-se la instrucció de nou a Madrid el magistrat instructor, Antonio del Moral, va tornar a remetre les actuacions al ministeri públic perquè formulés la seva acusació contra ell.

Mig any menys

Notícies relacionades

Tot i que els fets són els mateixos, la puntada de peu clavada a l’agent, el ministeri fiscal sol·licita només mig any de presó per un delicte d’atemptat a l’autoritat, però eliminant el lleu de lesions del qual també se l’acusava a les Canàries.

Quan la causa va arribar a Madrid, Del Moral va proposar a Rodríguez comparèixer voluntàriament a l’alt tribunal. Com s’hi va negar, el magistrat es va veure obligat a cursar el corresponent suplicatori al Congrés. Ja amb l’autorització, el diputat va negar la seva participació en els fets i va atribuir la seva imputació a una suposada persecució judicial contra els membres del seu partit.