El laberint català

JxCat afirma que l’acord per investir Aragonès està «a punt de tancar-se»

  • Sànchez diu que hi haurà pacte «en els pròxims dies», però deixa interrogants oberts

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’acord entre ERC i JxCat per convertir Pere Aragonès en president de la Generalitat és molt a prop. Almenys així ho ha anunciat el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, que ha assegurat que el pacte, la concreció del qual ha situat «en els pròxims dies», està «a punt de tancar-se, només a falta de «petits serrells que no representen cap obstacle important». 

Notícies relacionades

Gairebé tres mesos després de les eleccions del 14 de febrer, i després d’una primera sessió d’investidura fallida i d’unes negociacions que han passat per moltes fases, el partit de Carles Puigdemont sembla preparat per fer president Aragonès. En una compareixença aprofitant un permís penitenciari, Sànchez ha volgut transmetre optimisme, tot i que també ha deixat oberts alguns interrogants.

«A data d’avui, les converses avancen satisfactòriament, tenim un marc molt avançat per pensar que en els pròxims dies hi pot haver un acord, però encara queden aspectes importants per tancar, que no pot ser excusa per no tancar-lo», ha afirmat el secretari general de JxCat.