Política

Podem entra en el procés per buscar relleu a Pablo Iglesias

  • El fins ara líder morat va designar Yolanda Díaz com a successora, però aquesta no aspira a encapçalar la formació

Podem entra en el procés per buscar relleu a Pablo Iglesias
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Podem inicia aquest divendres el procés per rellevar el que ha sigut fins ara el seu líder, Pablo Iglesias, un càrrec per al qual es perfila la ministra de Drets Socials, Ione Belarra.

Notícies relacionades

Segons han informat a EFE fonts de Podem, aquest divendres es reuneix l’Executiva del partit per començar a treballar en la pròxima assemblea ciutadana, el nou «Vistalegre». Només un any després de celebrar-se el Vistalegre III, la marxa d’Iglesias després del resultat electoral a la Comunitat de Madrid portarà a convocar de forma extraordinària una altra assemblea ciutadana, una reunió en què poden participar-hi tots els inscrits, en què es renovaran els òrgans de direcció i també els estatuts del partit.

Fonts del partit consultades per EFE han assegurat que Ione Belarra està disposada a assumir el lideratge després de la marxa d’Iglesias, i es dona per fet que tota la cúpula actual li donarà suport, tot i que pot presentar-se algun candidat alternatiu. La vicepresidenta tercera del Govern, Yolanda Díaz, a qui Iglesias ha designat com la seva successora al capdavant de la coalició Unides Podem, no és militant de la formació morada, sinó del PCE, i ha dit en nombroses ocasions que no aspira a liderar el partit morat. Si se segueix amb aquest esquema, Díaz i Belarra compartirien el lideratge de la coalició, mentre que Irene Montero s’abocaria a tirar endavant la seva agenda legislativa.