Casado: «Espanya ha de recuperar el seu rumb amb el PP al timó»

  • El líder del PP galleja del triomf devastador d’Ayuso a Madrid i demana un debat de l’estat de la nació a Sánchez

  • La presidenta autonòmica assenyala que la «missió nacional» dels conservadors és transmetre la «il·lusió» a la resta del país

Casado: «Espanya ha de recuperar el seu rumb amb el PP al timó»
1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Pablo Casado va convocar aquest dimecres un comitè executiu nacional, tot just 12 hores després de rebre la gran alegria del seu mandat, per filar el seu nou relat: la victòria a Madrid és la primera de les que vindran i que tindrà com a fita la presidència del Govern d’Espanya. «Espanya ha de recuperar el seu rumb amb el PP al timó», va dir als dirigents del PP de tot Espanya. «Cal convertir l’onada en marea», va afirmar en un altre moment.

Notícies relacionades

Segons el líder dels conservadors, amb Pedro Sánchez «les coses aniran molt malament». «És un malson reaccionari: contra la igualtat de persones i de territoris, contra la igualtat d’oportunitats, contra l’ocupació (...) Un president no pot governar per a mitja Espanya», va assegurar entre aplaudiments. El to de Casado era molt allunyat del que va utilitzar el 16 de febrer, dos dies després de les eleccions catalanes en les quals el PP es va enfonsar fins als tres escons i Vox en va aconseguir 11. El president dels populars ha demanat al cap de l’Executiu que convoqui un debat de l’estat de la nació.

A metre i mig l’escoltava la triomfadora del 4-M, Isabel Díaz Ayuso. Ella li ha proporcionat el punt d’inflexió que necessitava per rearmar emocionalment el partit. La política madrilenya ha millorat fins i tot el resultat d’Esperanza Aguirre el 2011: Ayuso ha superat els 1.548.306 vots d’Esperanza Aguirre i n’ha aconseguit 1.620.213 malgrat tenir Vox de competidor (330.660). Per a ella, que també va prendre la paraula al conclave conservador, la «missió nacional» del PP ara és transmetre la «il·lusió» generada a Madrid a la resta d’Espanya. «S’obre un escenari, president Casado, molt prometedor per a aquest canvi», li va dir.