Gràfic interactiu

Resultats de les eleccions a Madrid 2021: ¿Qui ha guanyat a cada municipi?

  • El PP arrasa a tots els municipis, excepte a dues localitats on el PSOE manté l’avantatge

Resultats de les eleccions a Madrid 2021: ¿Qui ha guanyat a cada municipi?
2
Es llegeix en minuts
Nacho García
Nacho García

Periodista

Especialista en Periodisme de dades

Ubicada/t a Girona

ver +

Les eleccions madrilenyes han dibuixat un nou mapa polític a l’Assemblea de Madrid. El PP ha sortit molt reforçat després de passar per les urnes, sent la força més votada a tots els municipis de la Comunitat, excepte a dos El Atazar i Fuentidueña de Tajo on el PSOE ha aconseguit la majoria de vots, mentre que a Navarredonda i San Mamés s’ha registrat empat entre populars i socialistes. La popular Isabel Díaz Ayuso pot governar en solitari si Vox facilita la seva investidura, ja que la suma de l’esquerres queda lluny de la majoria absoluta. [Consulta els resultats de les eleccions a la Comunitat de Madrid i l’última hora sobre els pactes en directe.]

Ayuso ha obtingut més del 60% de vots a municipis com Majadahonda, Pozuelo de alarcón, les Rozas o Boadilla del Monte i ha superat àmplies majories a Navacerrada, Paracuellos del Jarama, Somosierra, Villanueva de la Cañada o Villaviciosa de Odón. Fins i tot ha aconseguit elevats percentatges de vot a municipis que tradicionalment són més d’esquerres com Rivas Vaciamadrid, Zarzalejo, Getafe o Leganés.

En el cas de Madrid capital, el PP ha sigut el partit més votat als vint-i-un districtes de la ciutat, on ha obtingut el 44,29 per cent dels vots, per davant de Més Madrid (18,04%) i del PSOE, que ha aconseguit el 16,82% de recolzaments, cosa que suposa una notable caiguda, ja que als comicis del 2019 els socialistes van ser la força guanyadora a Madrid amb un 25,88 per cent.

Amb aproximadament el 90 per cent escrutat, el districte de Salamanca i Chamartín és on la candidata del PP ha obtingut el nombre més gran de paperetes, un 62,07% i un 60,24%, respectivament. Per sobre del 50% de vots el PP també ha guanyat a Chamberí (55,55%); Moncloa-Aravaca (53,65%); Retiro (52,59%); Hortaleza (52,28%); Fuencarral El Pardo (51,85%) i Barajas (50,12%).

Notícies relacionades

Més Madrid ha sigut el segon partit més votat a 16 districtes: Arganzuela, Barajas, Carabanchel, Centro, Chamartín, Chamberí, Latina, Moncloa-Aravaca, Moratalaz, Puente de Vallecas, Retiro, San Blas, Tetuán, Usera, Vicálvaro i Villa de Vallecas. El PSOE només ha aconseguit situar-se com a segona força a quatre districtes: Ciudad Lineal, Fuencarral El Pardo, Hortaleza i Villaverde, mentre Vox ha sigut el segon partit més votat al districte de Salamanca.

Per part seva, Unides Podem obté en el conjunt de la capital un 7,62 per cent, cosa que suposa gairebé dos punts més el 2019 quan va aconseguir el 5,09% dels vots. A onze dels 21 districtes se situen com a quarta força política.