Xoc amb Monasterio

Podem i Més Madrid no debatran més amb Vox i el PSOE «estudia» què fer

Podem i Més Madrid no debatran més amb Vox i el PSOE «estudia» què fer
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

Els candidats d’Unides Podem i Més Madrid a les eleccions madrilenyes, Pablo Iglesias i Mónica García, respectivament, no assistiran a més debats als quals també vagi la cap de llista de Vox, Rocío Monasterio. I en el PSOE estan «estudiant» que el seu candidat, Ángel Gabilondo, tampoc s’hi presenti. Una resposta contundent de les formacions de l’esquerra després que la dirigent d’extrema dreta hagi posat en dubte la veracitat de les amenaces a Iglesias, al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Maslaska, i a la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez.

«S’han acabat els debats amb la ultradreta. No podem debatre amb qui està en contra de la democràcia», ha sentenciat l’exvicepresident després d’aixecar-se del debat celebrat per la cadena SER. El líder d’Unides Podem va avisar al començament del programa que la seva permanència estava condicionada que Monasterio retirés els seus dubtes sobre les amenaces que van arribar dijous passat al Ministeri de l’Interior amb bales d’un fusell d’assalt dirigides a Iglesias, Grande-Marlaska i Gámez. No obstant, la candidata ultra s’ha negat a retractar-se i ha provocat el candidat morat: «Si vostè és tan valent, aixequi’s i toqui el dos».

Notícies relacionades

Gabilondo i García s’han mantingut prop d’una hora debatent, però finalment han decidit aixecar-se de la taula en protesta a la posició de Monasterio. A la sortida de l’estudi de gravació, la candidata de Més Madrid ha deixat clar que «en aquestes circumstàncies no es donen les condicions per fer un debat» i que no participarà en cap més al qual assisteixi la formació d’extrema dreta. «M’agradaria que en aquesta campanya, en els deu dies que queden, fóssim capaços d’apartar la ultradreta de Monasterio del debat polític», ha sentenciat.

El cap de llista del PSOE podria prendre una decisió similar en les pròximes hores. Fonts de la candidatura socialista assenyalen que estan «estudiant» no presentar-se a cap debat amb el partit de Santiago Abascal. Abans que finalitzés el debat, Gabilondo ja ha assenyalat que era necessari demostrar el rebuig rotund a l’extrema dreta.