Amenaces

Marlaska, Iglesias i María Gámez reben cartes amb cartutxos de bala

  • «Tens deu dies per dimitir. S’ha acabat el temps de riure de nosaltres. Policia Nacional. Guàrdia Civil. Tens el temps en contra per als ‘taponazos’», es llegeix a la carta

1
Es llegeix en minuts

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, l’exvicepresident segon i candidat de Podem a la Comunitat de Madrid, Pablo Iglesias, i la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez, han rebut cartes amb cartutxos de bala a dins.

La denúncia de Marlaska, a la qual ha tingut accés Efe i presentada a la comissaria del Congrés a les 16.42 hores d’aquest dijous, explica que a la carta es diu textualment: «Tens deu dies per dimitir. S’ha acabat el temps de riure de nosaltres. Policia Nacional. Guàrdia Civil. Tens el temps en contra per als ‘taponazos’». Afegeix la denúncia que a l’interior de la carta hi havia dos cartutxos sense percudir del calibre 7,62 x 51.

Iglesias, per la seva part i segons fonts pròximes a la direcció de Podem, ha rebut una altra carta similar a la de Marlaska i Gámez, que va arribar a dependències del Ministeri de l’Interior i que contenia dues bales de Cetme.

El líder de Podem, que ha sigut víctima de diverses amenaces similars, ha anunciat que denunciarà els fets, segons les mateixes fonts.

Notícies relacionades

Mentrestant, Gámez ja ha denunciat els fets a les dependències oficials de la Guàrdia Civil. Ho ha fet també avui, a les 16.30 hores, segons la denúncia a la qual ha tingut accés Efe.

Segons consta a la denúncia, va ser ahir a les 16.08 hores, a través del responsable de la Secretaria del seu despatx, quan va tenir coneixement d’un sobre anònim que contenia una nota amenaçadora i un cartutx del calibre 7,62 mil·límetres.