Crispació en campanya

Iglesias abandona el debat de la Ser al no condemnar Monasterio les amenaces amb bales

  • «Si vostè és tan valent, aixequi’s i vagi-se’n», diu a l’aspirant de Podem la candidata ultra, que posa en dubte la veracitat de les cartes

  • L’exvicepresident segon acusa la cadena de «blanquejar» la ultradreta

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

La campanya del 4-M ha fet un salt qualitatiu en crispació aquest divendres. Pablo Iglesias ha deixat el debat a la Ser, al qual no ha assistit Isabel Díaz Ayuso, després que l’aspirant de Vox, Rocío Monasterio, rebutgés condemnar les amenaces de mort a través de cartes que contenien bales que el dia anterior havien rebut el candidat d’Unides Podem a la Comunitat de Madrid; el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez. En un ambient molt aspre, l’exvicepresident segon del Govern ha demanat a Monasterio que es retracti. L’aspirant de la ultradreta ha evitat fer aquest pas. 

«No és acceptable que la candidata de la ultradreta posi en dubte la veracitat d’aquestes amenaces. Si no es retracta, nosaltres abandonarem el debat», ha assenyalat Iglesias tot just començar la cita. «Condemnem tota mena de violència. Ens hauria agradat que Podem condemnés la violència que patim a Vallecas. El que he dit és que els espanyols ja no ens creiem res d’aquest Govern. Si vostè és tan valent, aixequi’s i vagi-se’n, que és el que volem tots els espanyols», ha dit Monasterio, que ha buscat en tot moment un desenllaç d’aquest tipus.  

A partir d’aquí, s’ha desencadenat el caos, i ha estat impossible qualsevol debat. Iglesias s’ha aixecat, dient abans a la conductora, Àngels Barceló: «Esteu cometent un error blanquejant aquesta gent. Nosaltres no debatrem». A l’aixecar-se Iglesias, Barceló ha anat rere ell, intentant, com la resta de candidats de l’esquerra, que el líder d’Unides Podem abandonés la cita. 

«És vostè una activista», li ha dit Monasterio a Barceló. 

«No. Soc una demòcrata», li ha contestat la periodista. 

«És vostè una activista, agafant de la maneta Iglesias», ha insistit l’aspirant ultra. 

Notícies relacionades

«No te’n vagis, Pablo. Tens raó, però no te’n vagis», li ha demanat a Iglesias el candidat socialista, Ángel Gabilondo.  

L’aspirant de Més Madrid, Mónica García, s’ha dirigit directament a Monasterio: «Vostè no és només mala gent, sinó que és una aberració». El seu homòleg de Cs, Edmundo Bal, també ha condemnat l’actitud de la dirigent de Vox, que no ha parat de somriure durant tot l’incident. Quan Iglesias ha abandonat definitivament el debat, que ha continuat sense ell, Monasterio ha dit: «Ara estem millor».