Reunió internacional

Felip VI i Sánchez acudeixen a Andorra a la cimera iberoamericana

  • Participaran en un fòrum empresarial, una taula rodona i diverses reunions bilaterals

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Felip VI i el president del Govern, Pedro Sánchez, viatgen aquest dimarts a Andorra per participar en la XXVII Cimera Iberoamericana que se celebra al país pirinenc de manera semipresencial a causa de la pandèmia. El rei i Sánchez arribaran entorn de les 14.30 hores a Andorra la Vella per participar en primer lloc en el fòrum empresarial que serveix de pròleg a la reunió dels caps d’Estat i de Govern iberoamericans. En aquesta cita també hi haurà els mandataris de Portugal, Guatemala, la República Dominicana i Andorra, els únics que assisteixen presencialment a la cimera, ja que els líders del gruix dels països de l’Amèrica Llatina intervindran per videoconferència en la sessió plenària de demà, dimecres.

Després de la trobada empresarial, tindrà lloc una taula rodona per debatre la iniciativa llançada per diversos països, entre els quals, Espanya, de negociar un tractat per afrontar futures crisis sanitàries com la del coronavirus. En aquest fòrum intervé de forma telemàtica el president francès, Emmanuel Macron, que també recolza la proposta.

Notícies relacionades

La inauguració de la cimera iberoamericana tindrà lloc amb un sopar entre els mandataris presents a la localitat de muntanya Soldeu.

Durant dimecres al matí, Felip VI i Sánchez mantindran diverses reunions bilaterals, amb el president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, i amb el primer ministre, António Costa, respectivament, així com amb el cap de Govern andorrà, Xavier Espot. A la tarda, tant el Monarca com el cap de l’Executiu intervindran al ple de la cimera amb els altres líders.