De forma definitiva

El Govern desisteix de forma definitiva de la reforma del sistema de majories per a l’elecció del CGPJ

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +
Miguel Ángel Rodríguez

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha anunciat la intenció del Govern de demanar la retirada de la proposició de llei, que estava paralitzada des del mes d’octubre passat, per modificar la forma d’elecció del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que va ser fortament contestada per les associacions de jutges i posada sota la lupa de la UE i el Consell d’Europa.

«Proposarem als grups que el van presentar que el retirin», ha afirmat durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

D’aquesta manera, el Govern desisteix de forma definitiva d’aquest projecte, que seguia en suspens després que el president Pedro Sánchez anunciés que es disposava a «aturar el rellotge» de la proposta per poder negociar amb el PP la renovació d’aquest òrgan, que es troba en funcions des del desembre del 2018.

Renovació pendent

Notícies relacionades

La renovació, no obstant, encara no s’ha produït i mentrestant s’ha aprovat una reforma que impedeix al consell portar a terme nomenaments una vegada conclòs el seu mandat.

D’altra banda, des de Podem s’ha anat fent acció en diverses ocasions la possibilitat de ressuscitar la reforma del sistema de nomenaments precisament per la falta d’acord per renovar l’òrgan de govern dels jutges.