Revisar l’expulsió

El TC admet a tràmit el recurs del PP contra l’exclusió de Cantó de les seves llistes en les eleccions de Madrid

  • Resoldrà aquesta setmana si l’exportaveu valencià de Cs es pot incorporar a la candidatura de Díaz Ayuso

El TC admet a tràmit el recurs del PP contra l’exclusió de Cantó de les seves llistes en les eleccions de Madrid
1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

No hi ha hagut sorpreses i el Tribunal Constitucional tindrà a les seves mans la decisió de si l’exportaveu a les Corts valencianes de Ciutadans Toni Cantó es pot presentar a les eleccions en les llistes del PP, malgrat que es va empadronar a Madrid posteriorment al moment permès per poder exercir el vot. La secció primera de l’alt tribunal ha admès a tràmit el recurs d’empara electoral presentada pel partit de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, contra la decisió d’excloure’l de les llistes.

Notícies relacionades

Els sis magistrats que componen aquesta secció, amb el president del tribunal, Juan José González Rivas, no han trobat cap problema per admetre a tràmit la impugnació del PP per la transcendència constitucional que planteja i no existir jurisprudència de l’alt tribunal sobre això. Al tractar-se d’un recurs d’empara electoral, el tribunal s’ha de pronunciar en tres dies, perquè en cas de donar la raó a Cantó i a l’alcalde de Toledo, Agustín Conde, que es troba en la mateixa situació, puguin participar en la campanya electoral.

El tribunal també té en compte que el recurs planteja «una faceta d’un dret fonamental» que «transcendeix el cas concret perquè podria tenir unes conseqüències polítiques generals». Per poder pronunciar-se en el termini previst demana al jutjat Contenciós Administratiu número 5 de Madrid que li remeti les actuacions i dona un dia a la fiscalia, al PP i al PSOE per personar-se en les actuacions i poder formular les al·legacions que consideri convenients.