Baixa a la xarxa social

Ada Colau anuncia que deixa Twitter

  • L’alcaldessa de Barcelona argumenta que el «soroll» de la xarxa social l’«allunya» de l’objectiu de «fer bona política»

Ada Colau en el pleno del Ayuntamiento de Barcelona.

Ada Colau en el pleno del Ayuntamiento de Barcelona. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat aquest diumenge que deixa Twitter. Ho ha comunicat a través dels seus perfils en unes altres dues xarxes socials, Facebook i Instagram, que sí que mantindrà. La regidora ha argumentat que Twitter l’«allunya» dels objectius de fer «bona política» i millorar la vida de les persones, ja que «la xarxa i l’algoritme acaben ocupant molt temps i energia». I ha afegit: «A sobre, la sensació és que deformen la realitat: sobrerepresenta les polèmiques i els discursos d’odi i t’acaba gairebé convencent que la humanitat és dolenta, desconfiada, egoista».

Colau, que té més de 918.000 seguidors a Twitter, ha explicat que feia mesos que volia deixar la xarxa social i que va aprofitar l’excusa del seu aniversari, el 3 de març, per «provar-ho». «La prova pilot ha sigut un èxit, així que avui anuncio que deixo Twitter amb caràcter indefinit», ha acabat dient. En la seva decisió també ha influït, afirma, que «la xarxa s’ha omplert de perfils falsos i anònims que intoxiquen i inciten a l’odi», i que «és molt fàcil acabar entrant en discussions i baralles amb adversaris polítics».