Investigació judicial

Núria Marín demanarà l’arxivament de la seva causa en el cas del Consell Esportiu

  • L’alcaldessa ha assegurat davant la jutge que ha actuat «amb la màxima legalitat»

2
Es llegeix en minuts

L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha acudit aquest divendres als jutjats a declarar com a investigada per la presumpta trama de desviació de subvencions del Consell Esportiu del municipi. Després de comparèixer davant de la jutge ha fet declaracions als mitjans, sense acceptar preguntes, i ha insistit que sempre ha actuat «amb la màxima legalitat» en el cas del Consell Esportiu del municipi. Marín ha anunciat que demanarà l’arxivament de la seva causa «de forma ràpida» i ha expressat «confiança plena» en la justícia.

L’alcaldessa ha desitjat que amb la seva declaració i la dels altres investigats i testimonis citats aquests dies «es puguin aclarir els fets que s’han produït al Consell Esportiu».

«Sempre he actuat amb la màxima legalitat i assessorada pels responsables municipals. Espero poder demanar l’arxivament d’una forma ràpida en els pròxims dies», ha assenyalat en la seva breu atenció als mitjans.

L’alcaldessa, que està investigada per prevaricació, malversació de cabals públics i omissió del deure de perseguir el delicte, ha emfatitzat que ha respost a totes les preguntes de les parts. Així mateix, l’advocat de Marín, Fermín Morales, ha insistit en la negativa de donar més explicacions «per respecte al jutjat i perquè hi ha diligències pendents», i ha assegurat que quan presentin la sol·licitud d’arxivament, en les pròximes setmanes, tornaran a comparèixer davant de la premsa. Preguntat per l’abocament del telèfon mòbil de Marín ordenat per la jutge al desembre, el lletrat ha apuntat: «No s’ha aportat res a la causa, sembla que no hi ha coses rellevants».

L’alcaldessa ha declarat entorn de les 10.45 hores, després de fer-ho la seva cap de gabinet, Montserrat Pérez. Després la jutge ha pres declaració al secretari d’Esports de la Generalitat, Gerard Figueras, i al tinent d’alcalde Cristian Alcázar.

Entre els regidors que han acompanyat Marín hi havia el primer tinent d’alcalde, Fran Belver; el tercer tinent d’alcalde, José Castro, i el sisè tinent d’alcalde, David Quirós.

Notícies relacionades

A les portes del jutjat, tres protestes de diferent signe –una de VOX, una de policies locals i una altra d’un grupuscle comunista– han rebut l’alcaldessa amb crits de «corrupta».

Aquesta és la tercera jornada consecutiva de declaracions pel cas del Consell Esportiu, durant les quals el regidor del PSC denunciant, Jaume Graells, ha acusat Marín de passivitat a l’hora de prendre mesures davant les sospites d’irregularitats.