Aberri Eguna

El PNB crida a «omplir per fi» l’Estatut com a avantsala d’un nou estatus perquè els bascos decideixin el seu futur

  • El president del PNB creu que més autogovern és la resposta més eficaç davant la pandèmia

1
Es llegeix en minuts

El president del PNB, Andoni Ortuzar, ha defensat en la celebració de l’Aberri Eguna que cal «omplir per fi» l’Estatut de Gernika i ha de ser l’avantsala per aconseguir un nou estatus d’autogovern que porti un nou pacte polític que permeti «decidir el futur actual i el de les pròximes generacions».

Notícies relacionades

En el seu discurs pronunciat en l’acte polític del PNB al Palau Euskalduna de Bilbao, Ortuzar ha indicat que són un partit abertzale que entén la construcció nacional com «un procés gradual», que aconsegueix passos mesurats però ferms, que posa «primer sòlids fonaments sobre els quals aixecar la casa comuna per a bascos». I ha insistit que la «resposta més eficaç» a les necessitats existents vindrà de la mà de «més autogovern, de més sobirania, de poder decidir aquí sobre els problemes i els projectes d’aquí.»

El president del PP basc, Carlos Iturgaiz, ha denunciat que el PNB «parla del dret a decidir» a l’Aberri Eguna «tapant la seva patètica gestió» de la pandèmia. En aquest sentit, ha indicat que Euskadi necessita «més vacunes, més llocs de treball i més ajudes» i, per contra, «menys autodeterminació».

Temes:

PNB