Comunicat del partit

Ciutadans expulsa de les seves files el president de Melilla per la seva imputació

  • Eduardo de Castro està sent investigat per la presumpta comissió d’un delicte de prevaricació a l’adjudicar el servei de grues de la ciutat

1
Es llegeix en minuts

La Comissió de Règim Disciplinari de Ciutadans (Cs) ha decidit l’expulsió del president de la Ciutat Autònoma de Melilla, Eduardo de Castro, «després d’incomplir les directrius del partit», perquè va ocultar que està sent investigat per la presumpta comissió d’un delicte de prevaricació a l’adjudicar el servei de grues de la ciutat.

Segons una nota d’aquesta formació, «l’esmentat expedient disciplinari es va obrir el 12 de març i va quedar resolt dimarts passat, dia 30». «Cs manifesta que els principis i ideari del partit són un marc infrangible», afegeix el comunicat. 

La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha dit en un acte de la precampanya electoral de Madrid que «és una decisió que ha pres el comitè de règim disciplinari del partit aplicant de manera escrupolosa els estatuts». Preguntada si l’expulsió té a veure amb suposades irregularitats en els serveis de grues de Melilla, Arrimadas ha contestat que es deu a diverses circumstàncies i que la decisió no ha sigut de la Presidència ni del Comitè Executiu, sinó de l’òrgan disciplinari.

Els taronges perden així el seu càrrec de més rang territorial, ja que Castro ocupava l’única presidència autonòmica del partit.

Notícies relacionades

La fiscal en cap de Melilla va denunciar el dirigent de Cs per un presumpte delicte de «prevaricació administrativa» i els exconsellers d’Hisenda Julio Liarte i de Presidència Paula Villalobos —tots dos també de Cs–, per suposades irregularitats comeses en la concessió del servei de grua de Melilla, i demana que declarin davant el jutjat en qualitat d’investigats.

La fiscal en cap va prendre en consideració una denúncia ciutadana en la qual s’exposaven les presumptes irregularitats comeses per les tres autoritats quan va acabar el contracte major adjudicat a un empresari, deixant la ciutat sense servei de grua per un temps fins a la seva concessió a un familiar del vicepresident de Melilla i un possible greuge a les arques públiques de més de cinc milions d’euros.