Canvis en el Govern central

El secretari general del PCE substituirà Ione Belarra a l’Agenda 2030

  • Enrique Santiago taparà així els buits generats al cobrir la marxa de Pablo Iglesias

El secretari general del PCE substituirà Ione Belarra a l’Agenda 2030
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El secretari general del PCE i portaveu adjunt d’Unides Podem al Congrés, Enrique Santiago, substituirà Ione Belarra com a secretari d’Estat per a l’Agenda 2030, segons han confirmat a Efe fonts d’Unides Podem.

La marxa de l’Executiu del vicepresident segon, Pablo Iglesias, per presentar-se a les eleccions a la Comunitat de Madrid del 4 de maig, obligarà el cap del Govern, Pedro Sánchez, a abordar la segona remodelació del seu gabinet de coalició i en aquesta remodelació s’inclou el nom d’Enrique Santiago.

L’actual ministra de Treball, Yolanda Díaz, ocuparà la Vicepresidència Tercera, en lloc de la Vicepresidència Segona que ostenta en el dia d’avui Iglesias. Per la seva banda, Ione Belarra, actual secretària d’Estat de l’Agenda 2030, substituirà el mateix Iglesias com a nova ministra d’Assumptes Socials, mentre que Santiago rellevarà Belarra a la Secretaria d’Estat. S’espera que aquests canvis s’oficialitzin demà dimarts, coincidint amb l’últim Consell de Ministres al qual assistirà com a vicepresident el líder de Podem, Pablo Iglesias.

Notícies relacionades

Fonts de la coalició han explicat que, igual com Belarra, Santiago no renunciarà al seu escó al Congrés, una cosa que solia ser habitual en el cas dels secretaris d’Estat. De fet, s’espera que el líder del PCE compagini el càrrec i continuï com a portaveu adjunt del grup parlamentari.

Enrique Santiago, advocat nascut a Madrid el 1964, és secretari general del PCE des d’abril del 2018, quan va substituir en el càrrec José Luis Centella. Anys abans, el desembre del 2004, va disputar sense èxit el lideratge d’Izquierda Unida a Gaspar Llamazares comptant amb el suport de la direcció del Partit Comunista d’Espanya i obtenint el 38% dels vots. El 2010 va assumir la secretaria de Refundació i Moviments Socials d’IU. És diputat al Congrés per Madrid d’Unides Podem des dels comicis d’abril del 2019, escó que va revalidar en la repetició electoral del novembre del mateix any, presentant-se com a número tres de la llista per Madrid.

Temes:

Govern PCE