«Sostres que es trenquen»

Una tinenta, primera dona a entrar al cos d’elit de la Guàrdia Civil

Marisol Rodríguez supera un dels cursos policials més exigents amb només 25 anys

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La tinenta María Sol Rodríguez s’ha convertit en la primera dona que entra a formar part del Grup d’Acció Ràpida de la Guàrdia Civil, després de superar amb èxit el ’LI Curs d’Ensinistraments Especials’ de la Unitat d’Acció Rural (UAR), al costat de 38 guàrdies civils més i quatre militars. I amb només 25 anys.

Davant això, la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez, ha remarcat «l’elevada exigència» de la formació i ha celebrat que «són sostres que es trenquen i que obren la porta a moltes dones més», informa Europa Press.

María Gámez ha participat aquest dijous a la clausura del Curs a Logronyo, alhora que ha expressat la seva satisfacció per la feina dels aspirants que faran que, a partir d’ara, «estiguin al capdavant dels dispositius més arriscats que té en aquests moments el país i els desafiaments més alts en la lluita contra el terrorisme també en àmbit internacional i el crim organitzat que continua sent, sens dubte, un dels desafiaments que continuem mantenint en determinades zones del país».

No hi ha vetos a les dones

A més, ha reconegut estar especialment satisfet perquè en aquesta edició del curs una dona, per primera vegada, formarà part d’aquesta unitat. «Espero que s’animin que puguin arribar allà on el seu esforç les porti. Enlloc, ni en cap especialitat, està vetada cap dona», ha recalcat.

Durant la clausura del curs, María Gámez ha posat en relleu que el curs no és només exigent per l’esforç físic, sinó també per la capacitat d’adaptació psicològica que requereix.

«Arribar aquí no és un camí fàcil, i hi ha molta gent que es queda al camí. Però ja heu arribat al final, superant un dels cursos més exigents i durs de l’ensenyament de perfeccionament de la Guàrdia Civil», ha afirmat.

Professionalitat de la UAR

A més, la directora general ha ressaltat que la preparació, la professionalitat i la implicació que el personal de la Unitat d’Acció Rural posseeix és el que ha permès la derrota del terrorisme d’ETA i en l’actualitat permet que la Unitat estigui sent imprescindible en la lluita contra el crim organitzat i el narcotràfic en el Camp de Gibraltar i també desplegar-se en missions a l’exterior.

La directora general ha acabat les seves paraules fent al·lusió al missatge escrit al mural de la zona d’entrenament dedicada al tinent coronel Jesús Gayoso –mort per coronavirus fa un any– en el Polígon d’Experiències Especials: SEMPRE GAR.

Unitat d’Acció Rural

Notícies relacionades

La Unitat d’Acció Rural (UAR), desplegada al País Basc i Navarra des de 1980, té com a missió específica la lluita contra elements terroristes i l’execució d’operacions que comportin gran risc i requereixin una resposta ràpida, així com l’especialització del seu personal i la realització dels cursos que se li encomanin, en àmbit nacional i internacional.

Per al desenvolupament d’aquestes comeses, la UAR s’estructura en una Unitat operativa, el Grup d’Acció Ràpida (GAR), i d’una altra de recolzament a la formació i instrucció, el Centre d’Ensinistraments Especials (CAU).