DECISIÓ JUDICIAL

Una prova desmunta l’acusació contra la detinguda per cremar una furgoneta policial

El jutjat deixa lliure la jove italiana que va ser arrestada pels disturbis després d’una manifestació de suport al raper Hasél

Una prova desmunta l’acusació contra la detinguda per cremar una furgoneta policial
2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La jove italiana acusada de cremar una furgoneta de la Guàrdia Urbana durant els disturbis per l’empresonament del raper Pablo Hasél ha quedat en llibertat després de la presentació per part de la seva defensa d’una prova pericial antropomètrica que apunta que la persona que va tirar líquid inflamable a la furgoneta no és ella, segons ha pogut confirmar EL PERIÓDICO de fonts jurídiques. Sara Casiccia, de 35 anys i originària de Torí, ha estat tres setmanes a la presó acusada de ser la presumpta autora material de l’atac.

El jutjat que investiga el succés ha admès, amb el suport de la fiscalia, el recurs presentat per l’advocat de la jove italiana, Jose Manuel del Río, contra l’ordre de presó. La magistrada ha tingut en compte l’informe pericial aportat per la defensa que assenyala que l’altura de la detinguda i la de la persona que va llançar el líquid inflamable difereix en 10 centímetres, que els tatuatges que porta al braç l’arrestada no s’aprecien a les imatges i que la roba que portava aquell dia era diferent, aportant fins i tot fotografies de la vestimenta que va utilitzar durant aquella jornada. La jutge ha decretat, no obstant, que Sara Casiccia, que viu des de fa anys a Barcelona, comparegui cada 15 dies davant l’autoritat judicial

Accions violentes

El 3 de març, el jutjat de guàrdia de Barcelona va acordar presó provisional comunicada i sense fiança per als vuit detinguts que segons els Mossos, van actuar en grup i organitzats en els disturbis del dissabte 27 de febrer. Entre els arrestats hi havia sis joves de nacionalitat italiana –cinc homes i Sara Casiccia–, una jove francesa i una altra de nacionalitat espanyola. Menys la dona italiana, la resta continua a la presó i estan pendents que es resolguin els recursos que van presentar contra el seu empresonament.

Notícies relacionades

Els Mossos atribueixen al grup diverses accions violentes durant els aldarulls després d’una manifestació a la capital catalana per reclamar la llibertat del raper Pablo Hasél, entre les quals l’incendi d’una furgoneta de la Guàrdia Urbana de Barcelona quan un agent era dins, que va poder sortir del vehicle abans de patir danys.

Segons la policia, els detinguts formaven part d’un grup d’ideologia anarquista, que donen per desarticulat, i actuaven «conjuntament» amb un «grau de violència molt elevat», fent malbé entitats bancàries, comerços i mobiliari urbà, i que suposadament va liderar els actes vandàlics més greus ocorreguts a la capital catalana.